Alžbeta Harry Gavendová / HN
StoryEditor

Digitalky: Uvoľnený technologický podcast: Všetko, čo potrebuješ vedieť o horúcich novinkách

Alžbeta Harry Gavendová22.01.2022., 12:30h
Výrobcovia opäť nezaháľali a výsledkom je kopec noviniek. Niektoré telefóny či smart hodinky sú už dostupné aj na Slovensku za slušné ceny.
Lajkuj Brainee.sk na

Prvý tohtoročný diel Digitalok ide na vec zhurta. Poctivo sme sa naň pripravili, a tak sa po úvodnej omáčke o sviatkoch dozvieš riadnu nádielku vecí. Svoje novinky si totiž pre nás nachystalo mnoho výrobcov a v dnešnom podcaste sa dozvieš všetko, čo treba aktuálne vedieť.

Po prvé, Samsung uviedol niečo, v čo sme už snáď ani nedúfali. Odkladaný telefón pre fanúšikov s názvom Samsung Galaxy S21 FE. Naozaj, je to fanúšikovská edícia, ktorá kvôli čipovej kríze zmeškala rok 2021. V plnej paráde sme ju teda spoznali až teraz. Samsung navyše už onedlho uvedie aj svoju novú vlajkovú loď Galaxy S22. 

Horúcou novinkou je aj Honor Magic V. Ide o takzvané véčko, teda ohybný sklápací telefón. Je v tvare knižky, teda po roztvorení je z neho tablet. Vyzerá super a má naozaj nabúchané parametre. Chybička krásy je, že ho u nás nezoženieš. Zatiaľ je totiž dostupný len v Číne. A nie je žiadnou lacnou cetkou. Stojí 1400 eur. 

Svoju pozemskú púť skončili aj niektoré smartfóny od BlackBerry, respektíve, ich vlastný operačný systém BlackBerry OS. Tomu firma ohlásila koniec podpory a niektoré služby od známej firmy tak prestanú fungovať. Telefóny BlackBerry, ktoré používajú Android, však fungujú naďalej. 

Ak si nepamätáš, čo sa dialo včera a nie že pred Vianocami, tak ti pripomenieme, že Xiaomi uviedlo ešte v decembri novinku Xiaomi 12. Nebudú chýbať ani postrehy o iPhone 13 mini a ďalších drobnostiach, ktoré sa udiali počas uplynulých dní v technologickom svete.

Alžbeta Harry Gavendová pracuje pre náš web HNonline.sk a má tu na starosti (na radosti) sekciu Technológií a Richard Hombauer sa venuje recenziám mobilov, smartfónov a rôznych podobných vecičiek snáď najdlhšie na slovenskom YouTube.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/podcasty, menuAlias = podcasty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 10:34