Margaret mala intímny pomer s delfínomArchív M. Lovattovej/Bbc/
StoryEditor

Šialený experiment skončil tragédiou. Margaret mala pomer s delfínom, ten nakoniec spáchal samovraždu (podcast)

Miroslav Kamody13.05.2022., 18:00h

Mal to byť experiment, ktorý mal zmeniť vnímanie ľudstva na vodných cicavcov a dať im „hlas”. Podľa predstavy bláznivého vedca mali mať dokonca v budúcnosti vlastné kreslo v OSN.

Lajkuj Brainee.sk na

V experimente NASA malo ísť len o komunikáciu s delfínom, Margaret Lowattová sa s ním však zblížila natoľko, že medzi nimi došlo k sexuálnym hrám. Pokus sa vedcom vymkol z rúk a skončil tragicky. Po jeho ukončení delfín Peter koniec vzťahu neuniesol a spáchal samovraždu.

Celý príbeh sa odohral v halucinogénnych šesťdesiatych rokoch v Amerike a stojí za ním neurovedec oddaný LSD John Lilly. Ten veril, že človek s delfínmi môže nadviazať vzťah, a že dokážu „hovoriť” zvuky podobné ľudskému hlasu. Všetko sa nakoniec skončilo veľkou katastrofou.

image

V Čiernom mori hynú delfíny, súvisieť to môže s vojnou na Ukrajine

Viac sa dozvieš v našom podcaste Not Sorry to Think. Celú epizódu si môžeš vypočuť nižšie, alebo aj na Podmaze, Google Podcasts, Apple Podcasts či Anchore.

Zdroje použité v tejto epizóde, rovnako tak prepis celej epizódy, nájdeš po kliknutí na tento odkaz. Zvuky použité v tejto epizódy pochádzajú z webu freesound.org.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/podcasty, menuAlias = podcasty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 04:32