StoryEditor

Komik Szatmary: Židovské tradície dodržiavam, no neviem sa ani modliť

Dominika Pacigová24.06.2022., 18:11h

Reaguje aj na nedávne vyjadrenie ministra financií, ktorý vyhlásil, že novinári z neho urobili Žida 21. storočia.

Lajkuj Brainee.sk na

Istý čas pôsobil ako DJ, poznať ho môžeš aj z televíznych obrazoviek. Od detstva mal rád humor a publikum. Je jedným z najväčších mien na slovenskej stand-up comedy scéne. Vtipkuje aj o menšinách, sám je členom židovskej komunity.

Chodí na slovenský stand-up aj ako divák? Máme podľa neho v slovenskom umení dostatok kvalitného humoru? Na akých vtipoch sa smejú s kolegami? Je dobrý biznis byť na Slovensku stand-up komikom? Ktoré židovské zvyky a tradície udržiavali doma? Ktoré jedlá má najradšej? Do akej miery je nový film Stand Up inšpirovaný jeho životným príbehom? Dotklo sa ho vyjadrenie ministra financií, keď sa označil za Žida 21. storočia? Mal by sa ospravedlniť? Aj to sme sa pýtali stand-up komika Michaela Szatmaryho.

Televízny humor nemá podľa neho vysokú úroveň

Tým, že chodí vystupovať s ostatnými stand-up komikmi, pozná ich humor a nemá potrebu chodiť na ich vystúpenia ako divák. „Po jedenástich rokoch ma ale šokuje, že si ľudia kúpia lístok aj za 20 eur a počúvajú to, čo hovoríme,“ konštatuje so smiechom Szatmary.

Humor by podľa jeho slov nemal mať hranice. „Sofistikovanejší humor vychádza z našich dielní. Ten televízny nemá vysokú úroveň,“ dodáva.

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 12:21