StoryEditor

Stiahol vám zamestnávateľ pri výpovedi osobné ohodnotenie? Radí právnik

21.05.2018, 00:00
Autor:
soksok
Pri výpovedi z trvalého pracovného pomeru má nárok zamestnávateľ bez udania dôvodu sťahovať tzv. osobné ohodnotenie?

Čitateľ HNporadne sa pýta:

Ma zamestnávateľ nárok, ak som podal výpoveď z trvalého pracovného pomeru a zamestnávateľ pri mojom plynutí 2-mesačnej výpovednej lehoty bez akéhokoľvek upozornenia stiahol tzv. osobné ohodnotenie?

Odpovedá Milan FICEK, advokát v advokátskej kancelárii Ficek & Ficeková

Osobné ohodnotenie je súčasťou tzv. pohyblivej, doplnkovej zložky mzdy spoločne s prémiami, výkonnostnými odmenami alebo inými príplatkami k základnej mzde. Úprava mzdových podmienok je povinnou obsahovou náležitosťou pracovnej zmluvy. Doplnkové príplatky akým je aj osobné ohodnotenie môžu byť upravené v internom dokumente zamestnávateľa, na ktorý môže pracovná zmluva odkazovať. Je v kompetencii zamestnávateľa určiť podmienky pre priznanie alebo rozhodnúť o podmienkach jeho vyplácania. Nakoľko nie som oboznámený s obsahom Vašej pracovnej zmluvy a ani s internými predpismi Vášho zamestnávateľa, nie je možné sa k veci konkrétnejšie vyjadriť. Odporúčam preštudovať mzdové podmienky u zamestnávateľa.

menuLevel = 2, menuRoute = prakticke-hn/obcan-a-majetok, menuAlias = obcan-a-majetok, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 15:49