TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Danko Trubanovi: Vy ste Kotleba? Narozdiel od vás neužívam drogy, tak nemám hystériu

12.01.2020, 11:30
Autor:
mahomaho
Šéf národniarov uviedol, že na schôdzu parlamentu pripravuje jeho strana tri uznesenia k udalostiam na Blízkom východe.

Volebný líder koalície PS/Spolu Michal Truban hovorí, že reakcie šéfa SNS Andreja Danka k situácii v Iraku boli hysterické a populistické. 

"Bol ochotný kvôli percentám poslať do Iraku civilné lietadlo. Slovenskí vojaci sa najviac boja, keď sa o nich bojí pán Danko," uviedol Truban v diskusii s predsedom parlamentu na TA3. 

"Ja som vyjadril svoj názor, že USA ohrozujú náš spoločný postup voči Islamskému štátu. Stotožňujem sa s názorom pána Lavrova," reagoval Danko. 

Šéf národniarov uviedol, že na schôdzu parlamentu pripravuje jeho strana tri uznesenia k udalostiam na Blízkom východe. "Prvé uznesenie je to najtvrdšie, že odsúdi konanie Spojených štátov, ktoré si robia, čo chcú. Druhá forma uznesenia môže byť aj definitívne stiahnutie našich vojakov z Iraku."

Dankovi prekážalo, že ho Truban označuje za hysterického. "Na rozdiel od vás nepoužívam drogy, tak nemám hystériu. Vy ste Kotleba? Truban ukazuje extrémizmus. Na jednej strane hovorí o odsúdení, ale nevadí mu, že ho firmy z USA financujú," povedal šéf SNS v reakcii na slová lídra progresívcov, ktorý odsúdil konanie Spojených štátov.

Obaja politici sa tak v ostrom súboji dostali k téme financovania politických strán. Truban hovorí, že koalícia PS/Spolu má najtransparentejšiu kampaň. "Máme dary od množstva občanov," hovorí.

Danko tvrdí, že progresívcov financuje Eset. "Anton Zajac z Esetu nám dal 75-tisíc dolárov. Je to zapísané a je to verejné. Eset nie je žiadna americká firma, je to jedna z najlepších našich IT firiem," reagoval Truban. 

"Nech sa podnikateľ pán Zajac nemieša do politiky. Financoval Čaputovú, Kisku a všetko. Na jednej strane sa tvárite ako nové tváre, na druhej strane od nás hlasy odháňate ku Kotlebovi," uviedol Danko.

"Preto má Kotleba tie percentá. Klamete a útočíte na nás, že sa tu nič neurobilo," dodal šéf národniarov. 

01 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 03 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia 04 - Modified: 2024-04-20 12:14:38 - Feat.: - Title: Raši počíta s nomináciou na post šéfa parlamentu. ​Danko by na tejto pozícii rád videl seba, vraví 05 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2020, menuAlias = parlamentne-volby-2020, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2020, homepage = false
25. apríl 2024 07:28