Facebook/Pavel Sibyla • Progresívne Slovensko
StoryEditor

Po mítingu Kotlebovcov malo prísť k napadnutiu ľudí z PS/Spolu. Udrel ma päsťou do spánku, tvrdí kandidát koalície

31.01.2020, 19:33
Autor:
TASRTASRchocho
Polícia na Facebooku informuje, že musela počas zhrmoaždenia zasahovať.

V centre Trnavy sa dnes konal predvolebný míting ĽSNS a zároveň aj protiakcia s názvom Trnava s fašistami nediskutuje!

Protifašistickej akcie sa zúčastnili aj kandidáti a podporovaltelia koalície PS/Spolu. Po ukončení protestu malo prísť k ich napadnutiu. Osemnástka na kandidátke koalície Pavel Sibyla na Facebooku píše, že ho cestou k autu spolu s jeho spoločníkmi fyzicky napadla "tlupa" Kotlebovcov.

"Po proteste som sa kolegom ponúkol, že ich zveziem do Bratislavy. Chvíľu sme kráčali spolu s Mišom Trubanom a Viktorom. Pri parku pri hradbách postávala skupina zhruba pätnástich náckov. Keď už sme boli za nimi, niekto z nich vykríkol: "Truban!"," opisuje Sibyla na sociálnej sieti.

"Prišiel odzadu a udrel ma"

Po tom, ako sa rozdelili, si Sibyla všimol, že "tlupa sa rýchlym krokom vydala smerom, kam išiel Mišo s Viktorom. Na chvíľu sme zastali a potom sme s Ľubomírom išli tým istým smerom, dozrieť, aby sa chalanom nič nestalo." Na to sa mali "náckovia" otočiť a prísť k Sybilovej skupine.

Sybila ďalej pokračuje opisom samotného konfliktu: "Keď došli, dožadovali sa, aby sme im dali transparenty. Ale nečakali, čo my na to. Chvíľu strkanica, na kolegyňu jeden zreval, nech nič nenatáča. Nemienil som sa svojho transparentu vzdať. Hovoril som im, nech sa ukľudnia. Jedného prestalo baviť, že mám transparent stále v ruke. Prišiel odzadu a udrel ma päsťou do spánku. Zlomok sekundy som nevnímal, čo sa deje. Pár ďalších úderov do tela. Ľubo dostal do zubov, ale ostali mu všetky. Môj transparent, aj ten s fotkou detí z koncetráku už ležal roztrhaný na zemi. Neďaleko situáciu pozorovala skupina mladých ľudí, jeden z nich schytal tiež. Do nosa, objavila sa krv."

Medzi napadnutými bol aj riaditeľ komunikácie PS Ľubomír Ondrejkovič. Incident opísal tiež na sociálnej sieti. "Začali mi dávať do hlavy a do rebier. Potom sa rozbehli a utekali preč," tvrdí.

Na Instagrame sa vyjadril aj volebný líder koalície a predseda PS Michal Truban, podľa ktorého Kotlebovci zase ukázali, kto sú. "Odniesol si to Pavel Sibyla a ďalší naši členovia, ktorí prišli podporiť protest proti nenávisti v Trnave. Som rád, že sa nič vážnejšie nestalo a ďakujem policajtom a policajtkám za to, že nás pri proteste chránili," píše.

Napadnutie polícii nenahlásili

Polícia na Facebooku informuje, že musela počas zhrmoaždenia zasahovať. Z davu vyviedli muža podozrivého z poškodzovania cudzej veci, konkrétne fotoaparátu v hodnote 3000 eur. Okrem toho muži zákona zadokumentovali tri priestupky proti majetku, ktoré súviseli s poškodením vozidiel a so znehodnotením reklamného banera.

Zároveň hlásia aj jedno zranenie. Po zásahu kameňom do hlavy museli zranenú osobu previezť na ošetrenie do nemocnice. Tento prípad polícia preveruje s podozrením na výtržníctvo. O incidente po zhromaždení polícia neinformuje.

Na míting na trnavské Námestie SNP o 16.00 h prišlo zhruba 500 prívržencov ĽSNS, svoje nesúhlasné postoje voči strane prišlo vyjadriť okolo tisíc ľudí. Obe skupiny oddeľovali policajné zábrany. Počas celého zhruba hodinového podujatia protestujúci pískali, vykrikovali, bubnovali so zámerom, aby prehlušili vystúpenia rečníkov. V dave boli transparenty s nápismi Stop fašizmu, Náckov tu nechceme či V Trnave sa s náckami nevyprávame.

01 - Modified: 2020-01-15 20:02:49 - Feat.: 0 - Title: Proti mítingu kotlebovcov protestovalo viac ľudí ako sa na ňom zúčastnilo, pridal sa aj Truban
01 - Modified: 2024-04-24 07:51:43 - Feat.: - Title: Expolicajt podozrivý z lúpeží je odborovým predákom. „Ten, kto vám dal informácie, tiež nie je svätý,“ povedal 02 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 03 - Modified: 2024-04-08 05:32:07 - Feat.: - Title: Začína sa rozsiahla rekonštrukcia mosta v križovatke D1 a R1 pri Trnave 04 - Modified: 2024-03-25 16:19:25 - Feat.: - Title: Vedenie mesta Trnava predstaví systém regulácie parkovania na Linčianskej 05 - Modified: 2024-03-21 23:12:21 - Feat.: - Title: Bestseller odišiel, lacný e-model pribudol. Trnavská automobilka má dostať aj sedemmiestny Citroën a malý Opel
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2020, menuAlias = parlamentne-volby-2020, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2020, homepage = false
25. apríl 2024 03:58