StoryEditor

Sulík pre HN: Sme pripravení robiť ústupky. S ostatnými stranami máme vyšší cieľ

03.02.2020, 23:00
Snažíme sa pred kreovaním koalície nemať žiadne bezpodmienečné požiadavky, povedal v rozhovore pre HN líder SaS RIchard Sulík.

Keď sa človek pozrie na preferencie SaS, napadne mu triviálna otázka – nezačínate byť nervózny? Mesiac pred voľbami máte okolo päť percent.
Naše preferencie sa stabilizovali, to po prvé, a po druhé – veríme našim voličom. Veríme, že sa rozhodnú správne.

Čo znamená, že sa rozhodnú správne?
Že sa dostatočne veľa z nich rozhodne správne. Nemám túto obavu, lebo našim voličom veríme. Pred štyrmi rokmi sme mali preferencie ešte horšie, fakt netreba ich preceňovať. Hovorím to celých desať rokov, čo som v politike.

Ale pred štyrmi rokmi, keď situácia bola jemne obdobná, tak ste získali asi aj na úkor Radoslava Procházku, ktorý urobil zopár lapsusov. Asi sa na to nedá teraz spoliehať.
Rozhodne sa nespolieham na to, že nejakí súperi budú robiť lapsusy, spolieham sa na to, že našim voličom veríme a veríme, že sa rozhodnú správne. My máme voličov, už trikrát sme prešli voľbami.

Ale mali sme tu KDH, ktoré ikskrát prešlo voľbami, a v tých posledných to nevyšlo.
No jasné, keď chceli zatvárať do väzenia ženy, ktoré chceli ísť na umelé otehotnenie, tak ako ja tomu rozumiem.

Iba narážam na to, že aj volič je niekedy nestabilný a možno aj ten váš sa niekedy pozerá po nových stranách.
Keď zoberiete jedno obrovské drevo a plesknete ho tomu voličovi rovno na čelo, napríklad návrhom, že ženy, ktorú chcú byť umelo oplodnené, majú ísť do basy, tak nie je sa čomu čudovať. Keby som teraz povedal, že som zistil, že sme komunisti, voľte nás, tak tiež by bolo po paráde. Ale my sme veľmi konzistentná strana v názoroch, máme riešenia, máme skúsenosti, máme ľudí, sme pripravení prevziať zodpovednosť za Slovensko a preto vám hovorím – našim voličom veríme.

Takže žiadna obava nie je, vidíte sa aj v ďalšom parlamente.
Otázka je s koľkými percentami. Samozrejme, o tom opäť rozhodnú voliči.

Máte program, ktorý obsahuje 1 144 riešení. Smer vám vyčíta, že ich je naozaj veľmi veľa a že nie je v ľudských silá...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 03 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 04 - Modified: 2024-04-19 12:46:22 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 05 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2020, menuAlias = parlamentne-volby-2020, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2020, homepage = false
20. apríl 2024 11:13