StoryEditor

Danko napodobnil Slotu. Podráždili ho otázky moderátora a opustil diskusiu

24.02.2020, 17:28
Autor:
klkl
Dôvodom roztržky bola téma armády a situácie v rezorte obrany.

Predseda SNS Andrej Danko bol jedným z politických lídrov pozvaných do najväčšej predvolebnej diskusie, ktorú organizujú Hospodárske noviny spolu s rádiom Expres.

​No už v prvej hodine štvorhodinového diskusného maratónu sa Danko dostal do konfliktu s jedným z moderátorov diskusie, s Braňom Závodským z rádia Expres.

​Dôvodom roztržky bola téma armády a situácii v rezorte obrany. Danka najprv nahnevala otázka na to, že miliónový tender na rezorte obrany získala firma blízka oligarchovi Miroslavovi Výbohovi.

Ďalej Danko moderátorovi pripomenul, že mu ešte pri ich rozhovore sľúbil, že sa mu ospravedlní. 

Ochrana vzdušného priestoru

Problémom bola téma ochrany slovenského vzdušného priestoru. Ten majú zabezpečovať nové stíhačky F-16, ktoré rezort nakúpil práve počas tohto volebného obdobia, kedy ho vedie nominant SNS Peter Gajdoš. 

Závodský v diskusii tvrdil, že by pre nás bolo lacnejšie, keby to zabezpečovali naši spojenci. Moderátor operoval údajmi Inštitútu finančnej politiky, ktorý vypočítal, že by to vychádzalo 10-12 miliónov eur, teda výrazne lacnejšie ako nové stíhačky.

"Desať miliónov nie je ani pohonné hmoty," reagoval podráždene Danko s tým, že tieto informácie sú nesprávne a svoj hnev otočil proti moderátorovi. "Ja už neviem, čo vám mám povedať, všetkým týmto novinárom, ktorí takto klamete," dodal Danko.

Vyhrotené emócie

Podľa Danka by takáto ochrana vzdušného priestoru stála vyše 50 miliónov eur. "To, že nejaký chlapec s kalkulačkou povie nejakú debilinu, neznamená, že je to pravda," povedal Danko.

Moderátor sa snažil situáciu upokojiť tým, že jeho slová rešpektuje. Situáciu ešte vyhrotil aj Richard Sulík, ktorý povedal, že Dankovi by mali vrátiť čas, ktorý mu počas roztržky bežal. 

Následne sa Danko zdvihol a z diskusie odišiel. "To ste aj chceli, nie?" povedal na záver moderátorovi. 

Zopakoval tak krok, ktorý v minulosti spravil aj jeho predchodca Ján Slota, ktorý tiež odišiel z predvolebnej debaty. Po jeho kroku SNS vypadla z parlamentu. 

Danko následne zaslal do médií stanovisko, kde svoj krok vysvetlil a ohradil sa voči moderátorovi diskusie. "Ospravedlňujem sa poslucháčom, pričom ďakujem Richardovi Sulíkovi za to, že postrehol zbytočný úbytok môjho diskusného času. Redaktor má byt do relácie pripravený, pán Závodský opakovane zavádzal. Neprofesionalita novinárov žiaľ pomáha jedincom ako je Matovič a Kotleba," napísal Danko s tým, že pozvanie od Braňa Závodského už neprijme. 

01 - Modified: 2024-04-25 15:16:59 - Feat.: - Title: Nový návrh SNS: mimovládky majú od stola rušiť úradníci 02 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 03 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 04 - Modified: 2024-04-24 14:51:34 - Feat.: - Title: Mazák na výbore k svojmu odvolaniu: Rebelujem, lebo to, čo robíte, nie je správne 05 - Modified: 2024-04-25 15:49:53 - Feat.: - Title: Bič SNS na mimovládky: Všemocný úradník s pečaťou hanby
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2020, menuAlias = parlamentne-volby-2020, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2020, homepage = false
25. apríl 2024 19:20