StoryEditor

Matovič: Som presvedčený, že peňazí na Slovensku je dosť. Len musíme vagabundom klepnúť po prstoch

26.02.2020, 22:13
Nová vláda nebude rušiť zavedené sociálne výhody. Ale ak zistí, že špajza je vykradnnutá, niektoré opatrenia si vyžiadajú odklad, povedal v rozhovore pe HN líder OĽaNO Igor Matovič.

Podľa posledných kurzov stávkových kancelárií máte nielen šancu dostať sa do parlamentu, ale dokonca vyhrať voľby. Ak by to vyšlo, tak by ste boli iba tretím politickým subjektom, ktorý by zvíťazil. Preto by asi bolo fér odpovedať voličom na základnú otázku: zobrali by ste post premiéra alebo nie?

Uvedomujem si, že ľudia odpoveď na túto otázku čakajú. Očakávali sme a aj sme do toho išli s tým, že chceme pomôcť demokratickej opozícii, aby sme spoločne voľby vyhrali. A brali sme to tak, že možno budeme tretie, štvrté, piate koleso na voze. Že výsledok bude omnoho menší. Dnes sa to rysuje tak, že dôvera je výrazne vyššia. Samozrejme, že nás to teší, zároveň nás to stavia pred otázku, ktorú sme si nikdy nekládli. Takže, ja si ešte, ak dovolíte, zoberiem jeden-dva dni timeout.

Je to iba marketing, že to chcete načasovať?
Nie. Jednoducho som si tú otázku nikdy nedával. Ako som si nikdy nedával otázku, či budem pilotom stíhačky. A až potom by som si ju kládol, keby som tú možnosť mal. Ale ide o to, že to je veľmi veľká zodpovednosť. A teraz prísť a búchať sa do hrude, že ja budem premiér a už rozdávam fleky, to ľudia nemajú radi. A zároveň ani mne to nie je vlastné. Na druhej strane asi by nebolo fér, keby ľudia volili mačku vo vreci. Takže musím sa s tým vyrovnať, musím to povedať. Kto by nechcel byť premiérom? Keď chcete reálne Slovensku pomôcť a pohnúť ho dopredu, tak ambícia každého jedného predsedu politickej strany alebo hnutia je taká.


Súčasná demokratická opozícia by nielenže mala šancu zostaviť vládu, ale črtá sa tam aj možnosť ústavnej väčšiny. Ak by bola táto možnosť, tlačili by ste na to, aby vznikla ústavná väčšina?
Ak by bola možnosť na ústavnú väčšinu, tak si myslím, že by bola historická chyba, ak by sme sa o to nepokúsili. Potrebujeme tu urobiť také ústavné zmeny, aby sme konečne buchli po stole a urobili por...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-14 15:13:46 - Feat.: - Title: Veľvyslanec Izraela pre HN: Svet musí okamžite konať a zabrániť Iránu v pokračovaní teroristických operácií 02 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 03 - Modified: 2024-04-15 09:30:00 - Feat.: - Title: Fyzioterapeut, ktorý dáva dokopy aj Attilu Végha: Pacienti niekedy čakajú zázračnú pilulku, tak to však nefunguje 04 - Modified: 2024-04-14 10:00:00 - Feat.: - Title: Speváčka Call Dominika: Na pódiu som ako ryba vo vode. Môj sen? Spolupráca s Lanou del Rey 05 - Modified: 2024-04-08 19:46:16 - Feat.: - Title: Český veľvyslanec na Slovensku pre HN: Stále ste pre nás dobrý priateľ. Naše vzťahy však musíme plniť obsahom
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2020, menuAlias = parlamentne-volby-2020, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2020, homepage = false
16. apríl 2024 12:06