StoryEditor

Najlepšia lokalita pre úspešný podnik sa našla. Čo od toho môžete očakávať?

19.09.2017, 00:00

Ak ste už niekedy premýšľali nad tým, prečo je ten, ktorý podnik tak úspešný, mali by ste vedieť, že za tým všetkým stojí pre niekoho bežná, no veľmi dôležitá vec. Je to jeho poloha či umiestnenie v danom regióne.

Pokiaľ si poviete, že už máte predstavu o tom, ako bude vyzerať vaše nové obchodné miesto, ste na dobrej ceste. Je to skvelé, ale nestačí to! Je nutné aj konať. Výber je oveľa viac, ako len nájdene obyčajného miesta, podľa čoho samozrejme musíte aj postupovať. Preto sme sa rozhodli vám ponúknuť niekoľko dôležitých informácií o tom, ako takéto ideálne miesto získať.

Všeobecné úvahy

Než sa dostanete k špecifickým detailom pre výber takéhoto miesta, urobte si malý prieskum trhu a zvážte nasledujúce skutočnosti:

  • Kde sa nachádza váš cieľový trh?
  • Aký obraz o spoločnosti alebo značke chcete na trh priniesť?
  • Ako sa odlíšite od svojich konkurentov?
  • V akej blízkosti budete k dodávateľom?
  • Ako ste schopní nájsť a osloviť svojich budúcich zamestnancov?

Samozrejme, že v počiatočnej fáze všetky veci na 100 % ovládať nemusíte, človek sa predsa učí a zdokonaľuje časom, čo platí aj v jazykovej škole. Ak sa však aspoň z časti na niektoré veci pripravíte vopred, uvidíte, že to bude pre váš podnik oveľa jednoduchšie.

Veci, ktoré budú mať vplyv na hľadanie miesta pre vašu firmu

Predtým, ako začnete s "lovom" pre perfektnú polohu, stojí za to vedieť niečo o tom, ako vás môžu ovplyvniť zákony v konkrétnych oblastiach. Kľúčom k úspechu je jednoznačne vhodná poloha vášho nového sídla spoločnosti. No aj tu musíte zohľadniť niektoré dôležité faktory. Zákony jeho zriadenie u nás povoľujú, takže obavy nie sú na mieste.

Je len na vás, či to bude klasická miestnosť s moderným kancelárskym kreslom, alebo sa rozhodnete pre lacnejšiu verziu. V začiatkoch však môže byť likvidačný aj nájom za užívanie budovy a úhradu nákladov za celú jej prevádzku. Preto sa väčšina začínajúcich podnikateľov rozhoduje pre takéto virtuálne sídlo.

V podstate v ňom vybavíte všetko dôležité, čo je predmetom klasického "officu", ak si však dáte záležať na výbere, máte za lacný peniaz lukratívne sídlo v hlavnom meste Slovenska. Pre vaše podnikateľské záujmy a dopyt nie je predsa nič dôležitejšie. Môžete podnikať priamo z domu, založiť si web, ktorý bude stáť na kvalitnom obsahu a perfektnom webdizajne stránky.

Ak ste si predsa len nie istí. Pred tým, než sa do podnikania pustíte, zvážte aj vlastný prieskum trhu a spýtajte sa svojich cieľových skupín, kde by si oni predstavovali ideálne

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 08:30