StoryEditor

Ako byť zdravší a produktívnejší pri práci s počítačom

13.10.2017, 00:00
Väčšina z nás strávi 80 % času v sedavej pozícii. Osoba pracujúca za počítačom strávi priemerne 50 000 hodín života sedením. Je to však zdravé?

Väčšina z nás strávi 80 % nášho času v sedavej pozícii. Osoba pracujúca za počítačom strávi priemerne 50 000 hodín svojho života sedením. Najčastejšia pracovná pozícia je pritom sedenie s ohnutým chrbátom, pri ktorom trpia svaly nášho chrbta, naše pľúca nemajú dostatok priestoru, mozgy nezískavajú potrebný kyslík a nespálený tuk sa ukladá ako telesný tuk. Nedávne štúdie žiaľ dokazujú, že ani 1- 2 hodiny denne v posilňovni nie sú dostatočné na to, aby napravili škody na našich telách spôsobené sedením. Jediný spôsob, ako sa tomu vyhnúť je postaviť sa a začať sa hýbať.

Zmena vašej pozície pri práci zvýši vašu energiu, sústredenie, produktivitu, kreativitu a aktivitu vašich svalov. Váš metabolizmus bude posilnený a riziko kardiovaskulárnych chorôb znížené. Počas hodiny státia spálite až o 50 kcal viac ako počas hodiny sedenia. Možno to znie neuveriteľne, ale 2-3 hodiny denného státia počas jedného roka sa rovnajú kalóriám, ktoré by ste spálili zabehnutím až 10 maratónov! 

​​Riešením je ActiveDesk, elektricky ovládaný stôl s nastaviteľnou výškou, ktorý vás počas práce udrží v pohybe. Jednoduchým stlačením tlačidla môžete prepnúť medzi sedením a státím a zostať tak aktívny počas celého dňa. Váš stôl sa bude upravovať s rovnakou stabilitou bez ohľadu na to, koľkokrát to urobíte. Vedci aj lekári odporúčajú, aby ste každú hodinu stáli aspoň 15 minút a s elektrickým nastavením výšky stola práca na počítači nebola nikdy zdravšia.

ActiveDesk je určený pre každodenné použitie. Je to praktický spôsob, ako zmeniť štýl práce bez zmenenia vašej kariéry. Pomôže vám vybudovať si zvyk striedavého sedenia a státia počas vašej práce a nemyslí len na praktickosť: dokonale sa totiž hodí do každej kancelárie svojím prevedením.

Zvyšujúci sa dopyt po výškovo nastaviteľných stoloch po celom svete viedol k zníženiu technologických nákladov a zníženiu výrobnej ceny. V spolupráci s výrobcami po celom svete sme teraz schopní priniesť na trh ActiveDesk za prijateľnú cenu. Navyše sme ho doplnili o 45 dňové skúšobné obdobie, pretože najlepší spôsob, ako vyskúšať náš ActiveDesk je v pohodlí vášho každodenného prostredia.

​(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 09:34