3 najlepšie funkcie na bankomatoch, o ktorých ste možno nevedeliProfimedia
StoryEditor

3 najlepšie funkcie na bankomatoch, o ktorých ste možno nevedeli

12.10.2021, 00:00
Bankomaty už dávno neslúžia len na výber hotovosti. Umožňujú omnoho viac.

Napriek digitalizácii sme sa hotovosti celkom nezbavili. Obzvlášť podnikatelia s ňou prichádzajú do kontaktu pomerne často. Doba síce smeruje k minimalizácii množstva cashu v obehu, no stále je dosť ľudí, ktorí preferujú hotovosť alebo k nej jednoducho prišli. Je dobré, že banky pri svojom zameraní na inovácie nerezignovali aj na takú vec, akou je bankomat a okrem vkladu na účet do neho preniesli aj ďalšie užitočné funkcie.

Najväčšiu sieť bankomatov s možnosťou vkladu na Slovensku má Tatra banka. Aktuálne je ich v prevádzke po celom Slovensku 170 a ich počet ďalej rastie.

Pozreli sme sa preto na 3 najzaujímavejšie a najpraktickejšie funkcie, ktoré vybavíte cez bankomaty s označením VKLAD/VÝBER

1. Vklad na účet fyzickej aj právnickej osoby

Donedávna ste mohli vkladať hotovosť cez bankomat Tatra banky len na účet, ku ktorému sa viaže vydaná debetná karta. Dnes už je ale možné vložiť peniaze aj na akýkoľvek iný účet v mene EUR vedený v Tatra banke alebo Raiffeisen banke. Súkromný i firemný. Väčšina bankomatov je navyše k dispozícii 24/7 a všetky vklady sú na účty fyzických aj právnických osôb bez poplatkov.

Proces vkladu hotovosti na účet je bezpečný a trvá pár minút. Stačí, ak vložíte do bankomatu svoju kartu, zadáte PIN kód k nej a z hlavnej ponuky na displeji zvolíte možnosť „Vklad hotovosti“. A čo je najzaujímavejšie, ak si napríklad vložíte na svoj účet bankovku v hodnote 500 eur, vzápätí si môžete vybrať sumu v nižšej nominálnej hodnote, ako práve potrebujete. 3 najlepšie funkcie na bankomatoch, o ktorých ste možno nevedeli 3 najlepšie funkcie na bankomatoch, o ktorých ste možno nevedeli Tatra banka

2. Platba faktúr

Cez bankomaty s funkciou VKLAD/VÝBER dnes dokážete zaplatiť faktúru napríklad za elektrinu či mobilný telefón. Stačí, ak je účet prijímateľa vedený v mene EUR v Tatra banke alebo Raiffeisen banke a peniaze naň jednoducho vložíte.

                           V prípade, že nemáte pri sebe presnú sumu, ktorú potrebujete uhradiť, do bankomatu môžete vložiť aj vyššiu hodnotu. Výdavok vám bude  automaticky pripísaný na  účet vedený ku karte, ktorú ste vložili do bankomatu.         

3. Rýchly vklad cez QR kód

Ak vkladáte na iný účet, ako je ten váš, môžete ho buď zadať manuálne alebo vybrať z ponuky 10 posledných zadávaných účtov alebo naskenovať pomocou QR kódu. Podľa prieskumov, ktoré má banka k dispozícii, skenovanie QR kódov ušetrí približne 90% času oproti prepisovaniu platobného príkazu alebo faktúry.

3 najlepšie funkcie na bankomatoch, o ktorých ste možno nevedeli 3 najlepšie funkcie na bankomatoch, o ktorých ste možno nevedeli Tatra banka

Mapa bankomatov

 

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 11:08