StoryEditor

GERLACH. Váš špecialista na colnú problematiku.

06.12.2017, 23:00
Spoločnosť Gerlach European Customs Services, spol. s r.o. bola založená dňa 07.11.2009 ako dcérska spoločnosť spoločnosti Deutsche Post DHL. Od 01.01.2010 spoločnosť Gerlach poskytuje klientom odbornú, konzultačnú a administratívnu podporu pri prejednávaní colného odbavenia zásielok.

Naša spoločnosť využíva know – how a dlhoročné skúsenosti spoločnosti Gerlach Customs Services, založenej v Holandsku v roku 1881, ktorá pôsobí prostredníctvom vlastných kancelárií v Českej republike, Belgicku, Bulharsku, Nemecku, Poľsku, Švajčiarsku, Rumunsku, Ukrajine, Veľkej Británii, Slovenskej republike a spolupracuje s partnerskými kanceláriami DHL v 25 krajinách Európy.

Finančné zázemie a podpora skupiny Deutsche Post, do ktorej sieť Gerlach patrí od roku 1999, možno v porovnaní s inými spoločnosťami podobného zamerania nesporne označiť za konkurenčnú výhodu a pomoc pri úspešnom naštartovaní a rozvinutí podnikateľských aktivít na slovenskom trhu.

V súčasnej dobe územie Slovenskej republiky obsluhujeme prostredníctvom 3 pracovísk – Bratislava, Žilina a Dunajská Streda.
Zastupujeme nadnárodné spoločnosti, ako aj malých a stredných podnikateľov.

Základnými aktivitami spoločnosti Gerlach European Customs Services je poskytovanie komplexných služieb colného odbavenia, pričom kladieme dôraz na maximálne využitie tzv. zjednodušených colných postupov, čo predstavuje časovú i finančnú úsporu pre klientov.

Naša spoločnosť disponuje bankovými garanciami pre režim voľný obeh a tranzit, má udelený štatút Schváleného príjemcu a odosielateľa a taktiež povolenie na použitie zjednodušených postupov v colnom konaní  v režime voľný obeh a vývoz.

V roku 2013 získala spoločnosť Certifikát AEO a stala sa tak schváleným hospodárskym subjektom. 

Medzi štandardné služby patrí:

  • Príprava a podávanie colných hlásení pre všetky colné režimy
  • Zastupovanie v colnom konaní
  • Vystavovanie dokumentov T1/T2 v systéme NCTS
  • Vystavovanie vývozných dokumentov v systéme ECS
  • Vystavovanie dovozných dokumentov
  • Zaisťovanie colného dlhu
  • Vystavovanie dokladov o pôvode a statuse tovaru – EUR.1 (A.TR)
  • Vystavovanie karnetov TIR a ATA a taktiež nákladového listu CMR

Naša spoločnosť zabezpečuje aj službu INTRASTAT v prípade, že obchodujete s členskými krajinami EÚ a vzniká povinnosť pravidelne vykazovať štatistiku. Táto štatistika hlásení slúži pre zber dát o pohybe tovaru medzi členskými štátmi  a štatistiku vnútroúnijného obchodu.

  • Registrácia subjektu na príslušnom Colnom úrade
  • Vedenie agendy intrastat
  • Sledovanie hodnotových limitov a podávanie hlásení
  • Zastupovanie v správnych záležitostiach
  • Konzultácie a poradenská činnosť

Jednou zo služieb, ktorú poskytujeme je aj fiškálne zastúpenie v zahraničí. Je to osobitný spôsob importného colného konania, kedy príjemcovi tovaru nevzniká povinnosť uhradiť ako súčasť colného dlhu jeho najväčšiu časť – DPH, avšak za predpokladu, že po colnom uvoľnení tovaru, bude tovar doručený platcovi dane v inej členskej krajine EÚ. Fiškálne zastupovanie je možné  využiť v prípade, že bude tovar odbavovaný na území SR. Prostredníctvom tohto produktu však môžme zaistiť aj colné odbavenie priamo vo vybraných európskych prístavoch v prípade, že tovar je dovážaný pre príjemcu v SR. Toto má, samozrejme, pozitívny vplyv na cash-flow takéhoto dovozcu.

Pre viac informácií navštívte www.gerlachcs.sk, prípadne nás kontaktujte na mobilnom telefónnom čísle +421 907 841 789.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 04:08