StoryEditor

Zelený nápoj, vďaka ktorému omladnete

05.12.2017, 23:00
A nielen to, ak sa pozrieme na výhody niektorých potravín, ktoré sú nám k dispozícií, zistíme, že väčšina z nich má pre naše telo niekoľko pozitívnych účinkov, o ktorých sme vôbec ani nevedeli. Donedávna to bolo aj v prípade najobľúbenejšieho kofeínového nápoja.

Veľmi veľa ľudí si stále myslí, že káva je zločin, ale verte alebo nie viaceré štúdie ukazujú, že práve jej konzumenti majú v mnohých prípadoch oveľa nižšie riziko vzniku vážnych ochorení v porovnaní s ľuďmi, ktorí sa jej vyhýbajú. Dokonca sa môže stať prostriedkom, ktorý spolu s nádhernými náušnicami zvýraznia vašu krásu. Poďte sa s nami na to pozrieť.

Má svoju „povesť“

Každá jedna vec, ktorá nemá kontrolovanú mieru sa samozrejme môže premeniť v určité nebezpečenstvo a hrozbu, preto by ste aj k pitiu kávy mali pristupovať opatrne. Jej pozitívne účinky  závisia od spotrebovaného množstva. Okrem toho je to aj kvalita, pričom tá najvyššia sa môže pochváliť vlastnou ochrannou známkou.

Zelený extrakt plný prospešných látok

Podstata úspešnosti kávy závisí aj od jej horkastej a špecifickej chuti, vône a povzbudivých účinkov. Mnohí ľudia ju prirovnávajú k droge, no na rozdiel od nich by nemala pôsobiť halucinogénne. Naopak, taká chutná zelená káva môže byť dokonalým prostriedkom a prevenciou pred vznikom závažnejších zdravotných problémov. Klasická káva sa praží, čím sa obsah antioxidantov v kávových zrnách znižuje. Pri zelenej káve sa o ich vysoký prísun obávať naopak nemusíte.

Štandardné množstvo vzácneho elixíru

Ako vieme, antioxidanty sú pre človeka veľmi prospešné z niekoľkých dôvodov. Recept na dlhovekosť vám síce neposkytnú, no ak dodáte svojmu telu ich určitý prísun, môžete spomaliť váš proces starnutia. Za väčšinu týchto pozitívnych antioxidačných vlastností je zodpovedná kyselina chlorogénová. Aj vďaka nej bude účinok bieliacich pásikov omnoho viditeľnejší, pretože vám v takej miere vaše zuby zelená káva nezafarbí.

Dve až tri šálky denne

Odporúčaná denná dávka svoje štandardy nemá a nikto vám asi neprezradí recept, ako si namiešať tento elixír krásy. Mnohí odborníci sa ale domnievajú, že prospešným množstvom by mohol byť príjem 400 mg zelenej kávy a jej doplnkov v najrozličnejšej podobe. V prepočte na klasické šálky kávy sú to asi dve až tri množstvá tohto nápoja za deň a v takejto forme. Ak sa teda vyberiete s priateľkou na poobedňajšiu siestu a vychutnáte si šálku zelenej kávy pod špeciálnou plachtou na terase kaviarne, určite to prospeje aj vašej psychike a dodá telu energiu.

S pomocou zelenej kávy sa aj oveľa ľahšie chudne, pomáha tiež znižovať krvný tlak, upravuje hladiny cholesterolu, triglyceridov a normalizuje hladinu cukru v krvi.

Klasická alebo zelená, káva je ten najchutnejší nápoj s niekoľkými pozitívnymi vlastnosťami, ktoré si môžete otestovať jej okamžitou prípravou.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 11:43