StoryEditor

Kam za kvalitnou lyžovačkou? Horné Rakúsko je bližšie ako Tatry

06.12.2017, 15:00
Chcete sa vyhnúť niekoľkohodinovému uviaznutiu v dopravných zápchach, nevrlému personálu či preplneným, nedostatočne upraveným zjazdovkám? Vyberte si zimnú dovolenku, ktorá sa oplatí.

V najlepšom pomere ceny, intenzity dovolenkových zážitkov a kvality relaxu ju nájdete na nebesky bielych svahoch majestátnej a očarujúcej prírody rakúskych Álp.

Ešte rýchlejšie a pohodlnejšie ako do tatranskej Štrby sa z Bratislavy dostanete do centra Horného Rakúska, tretieho najväčšieho mesta nášho západného suseda, prekrásneho Linzu s neodolateľnou ponukou jeho okolitých zimných stredísk.

Lyžovačka v Dachsteine - zábava na svahu a výživný oddych

Viete si predstaviť lepšiu kombináciu pre zimnú dovolenku ako mix aktívnych zážitkov, zábavy a hodnotného relaxu? Stavte na rakúsky Dachstein West v regióne Salzkammergut, ktorý vás ohúri rozmanitou spleťou kvalitných tratí od bubnovej cez pretekársku zjazdovku s časomierou až po snow cross, a večer uchlácholí prívetivým teplom sauny a horúcim pôžitkom (dokonca) slaných kúpeľov. To všetko je podčiarknuté kvalitnými službami a precíznou rakúskou starostlivosťou. Zo zasneženého kopca môžete skĺznuť rovno do vychýrených kadí a víriviek v EurothermenResorte v kúpeľnom meste Bad Ischl.

​Od 14. decembra 2017 navyše do kvalitnej ponuky hotelov pribudne nový Coee Alpin Hotel Dachstein v Gosau, šitý na kombinézy rodinám aj aktívnym športovcom. Leading Family Resort Dachsteinkönig vás zase okúzli obrovskou wellness zónou pre dospelých a vodným svetom pre najmenších a wellness hotel Dilly v obci Windischgarsten poteší pôžitkom a príjemným uvoľnením.

Nielen početné rodiny určite ocenia najväčší lyžiarsky areál situovaný mimo Álp  Hochficht na rakúskej strane Šumavy, ktorý ponúka prehľadný svet zjazdoviek a veľkorysú detskú zónu, ale aj panoramatický výhľad a zábavnú školu lyžovania.

Hinterstoder - kvalita, dobrodružstvo a skutočná výzva

Tam, kde sa stretávajú najlepší. A vy sa môžete nechať strhnúť silou prírodu a pokúsiť sa pokoriť jej divokejšie úseky popri tých najpovolanejších. Náhorná plošina Höss v Hinterstoderi je jediným hornorakúskym lyžiarskym strediskom, kde sa koná svetový pohár v lyžovaní. Trať s maximálnym sklonom 60 percent dopĺňa až 70 percentná superrýchla zjazdovka Inferno. Od decembra 2017 bude lokalita bohatšia o nový tradične šindľový hotel Explorer zameraný na aktívnych hostí.

Najvychytenejšie lyžiarske lokality a najlepšie hotely Horného Rakúska nájdete www.HorneRakusko.sk.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 11:23