Aké dámske bundy budeme nosiť túto sezónu?Shutterstock
StoryEditor

Aké dámske bundy budeme nosiť túto sezónu?

12.10.2021, 00:00
Aj keď si pravdepodobne niektoré dámy snažia užiť ešte posledné záblesky leta, obliecť si svoje obľúbené šaty a naposledy si nasadiť plavky, je neodškriepiteľné, že „módne žezlo“ už pomaly preberá jeseň. Keďže nás čakajú chladné teploty, zameriame sa na niektoré dôležité jesenné kúsky - tie začínajú pri skvelých bundách. Aké bundy budú populárne práve túto sezónu?

Dámske bundy: ktoré typy budú „in?

Na dámskej bunde je pohodlné práve to, že vytvorí váš outfit bez toho, aby ste sa museli namáhať so zvyškom oblečenia - bunda ho totiž jednoducho zakryje. Od „oversized“ kúskov s okúzľujúcim nádychom, cez zateplené bombery, táto sezóna bude sprevádzaná luxusom, komfortom, aj textúrovanými akcentmi. K extravagantnejším kúskom budú patriť aj bundy, ktoré odhalia ramená, pás, či dekolt. Ide o spôsob nadviazania na najobľúbenejšie letné „look-y“.

Spomedzi všetkých módnych prvkov v šatníku je kabát pravdepodobne tým, ktorý sa minulý rok najviac osvedčil a módnym návrhárom niečo našepkáva, že to isté bude platiť aj v tohtoročnej sezóne. Od jesene sa kabát stane nevyhnutnou súčasťou dámskeho arzenálu. Kožené bundy sa samozrejme tiež držia na vysokých priečkach v rebríčku obľúbenosti a ich hnedé, čierne, aj červené variácie zapôsobia na široké okolie.

Objavia sa tu aj retrospektívne prvky, v podobe patchworku (technika zošívania malých kúskov látok), ktoré sú prenesené na novodobé strihy dámskych búnd. Pri chladných jesenných ránach na uliciach určite zbadáte aj dámy, odeté do akéhosi dekového kusu látky, s otvorom pre hlavu. Ide o pončo a jeho popularita narastá bleskovým tempom. Práve preto sa pončo zaraďuje do trendov tejto sezóny. Dá sa teda s istotou povedať, že dámske bundy so sebou prinesú veľa pestrých podôb.

Aké oblečenie sa hodí k najnovším jesenným trendom?

Ku každému typu dámskej bundy sa hodí iný druh obuvi, či šiat. Kožené bundy sa dajú dobre kombinovať s vysokými čiernymi čižmami, najmä keď sa nosia cez obtiahnuté nohavice. Predpokladá sa, že viditeľné opasky budú súčasťou „bundového ošiaľu“. Športový vzhľad dámskej mikiny sa dá pekne doladiť napríklad čiapkou so šiltom. Tá sa najlepšie hodí k ležérnej príležitosti. Ak máte približnú predstavu o vašej budúcej dámskej bunde, no potrebovali by ste trochu inšpirácie, môžete si prezrieť širokú ponuku na answear.sk.

Šály a šatky boli, sú a jednoznačne budú univerzálnym doplnkom, ktorý sa skvele hodí k rôznym outfitom. Ak je chladnejší deň, skombinujte šál s koženou bundou. Vyberte si však šál neutrálnej farby alebo so vzorom, aby príliš neodvádzal pozornosť od najpodstatnejšej časti oblečenia – vašej dámskej bundy. Napríklad jednoduchá čierna šatka by sa mohla ideálne hodiť k pestrofarebnej zateplenej bunde. Aké dámske bundy budeme nosiť túto sezónu? Aké dámske bundy budeme nosiť túto sezónu? Shutterstock Dámske bundy: veľký výber možností

Ak by sme chceli zhrnúť prvky dámskych búnd, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou budeme nosiť túto sezónu, išlo by o:

  • Kožené bundy
  • Oversizedbundy
  • Pončá
  • Patchwork prvky
  • Výrazné textúry
  • Elegantné kabáty

Uvedené a odporúčané kúsky, by vám mali uľahčiť výber dámskej bundy do tohtoročného chladného obdobia. V konečnom dôsledku výber konkrétnej bundy závisí len od vás. Ak sa však každý rok odhodlávate k zmene a chcete oživiť svoj šatník, z módneho hľadiska práve nadišiel ten správny čas!

 

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 07:13