StoryEditor

Aj logistika čelí personálnym výpadkom

13.12.2017, 23:00
Rok 2017 sa pre logistické firmy vyznačoval dobrým vývojom hospodárstva, ale aj silným nedostatkom personálu. Vyústilo to do zvyšovania nákladov, a trh to určite pocítil. O situácii a vývoji nových trendov v tomto segmente hovorí René Stranz, konateľ Gebrüder Weiss Slovensko.

Jedným z trendov je prudký rozvoj e-commerce. Aký bude jeho ďalší vývoj?

Myslím, že v prípade e-commerce už nehovoríme iba o trende. Hovoríme o niečom, čo sa stalo pevnou súčasťou našich súkromných životov aj biznisu. Keď si pozrieme čísla ostatnej správy od Ecommerce Europe, je zrejmé, že aj za tento rok bol dosiahnutý globálny nárast na úrovni približne 20%. Takmer polovicu celosvetového obratu, približne 47%, môžeme pripísať oblasti Ázie a Pacifiku. Aj v Európe sa ráta i naďalej s enormným nárastom. Pre nás v Gebrüder Weiss ide o dôležitú oblasť, v ktorej chceme presvedčiť vďaka našim inovatívnym riešeniam. Už dnes ponúkame širokú paletu služieb v tomto segmente počínajúc poradenstvom, pri ktorom navrhneme hladký tok v oblasti e-commerce, cez operatívne postupy až po kompletné riešenia pre online shopy. Celosvetovo naberá na dôležitosti aj m-commerce, preto aj v tomto segmente pripravujeme mobilné riešenia pre našich zákazníkov, aby bola supply chain pre koncových zákazníkov ešte transparentnejšia.

Aké prepojenie je medzi zdieľanou ekonomikou a logistikou?

Myslím si, že zdieľaná ekonomika nie je až taká novinka, ale teraz v nej máme oveľa lepšie možnosti. Vďaka prepojeniu ľudí a firiem prostredníctvom internetu, či smartfónom vzniká automaticky oveľa väčší potenciál spoločného využívania tovarov. Najmä firmy Uber a Airbnb za ostatné roky ukázali, aký potenciál sa v tomto segmente skrýva. Bez akejkoľvek vlastnej infraštruktúry sa podarilo etablovať na trhu dve silné spoločnosti len na základe zdieľania existujúceho tovaru (autá & byty súkromných osôb). S ohľadom na logistiku si myslím, že aj tu vzniknú nové digitálne riešenia a obchodné modely na princípe zdieľania namiesto vlastnenia (online platformy). Takto sa dá dosiahnuť efektívnejšie využívanie skladových plôch, prepravných kapacít aj skladového personálu. Musíme však mať na pamäti riziká, ktoré pri takýchto riešeniach môžu vzniknúť. Pri takýchto nových modeloch hrajú úlohu najmä témy kvalita, výkon a ručenie za riziká.

Aké moderné technológie zaviedlo GW za posledné obdobie?

Samozrejme aj my vnímame digitalizáciu (Priemysel 4.0). Manipulačná technika a vozidlá bez šoférov, roboty v skladoch, ale aj možnosti 3D tlače budeme testovať aj my. V reálnej testovacej prevádzke už máme dátové okuliare, ktoré so sebou prinášajú pridanú hodnotu v oblasti skladov aj home delivery (inštalácie atď.). Aj s ohľadom na vyššiu transparentnosť v rámci dodávateľského reťazca sa začiatkom nasledujúceho roka budeme zaoberať novými riešeniami.

Rok 2017 bol poznamenaný nedostatkom pracovných síl a bude sa to zrejme ešte zhoršovať. Ako sa s tým dokážete vyrovnať?

Problémy na pracovnom trhu nás sprevádzajú už niekoľko rokov a myslím, že po spustení nového automobilového závodu v Nitre to bude pre logistickú brandžu ešte zložitejšie. Samozrejme tieto problémy neobišli ani nás, snažíme sa ich však prekonať pomocou nových inovatívnych riešení.  Dôležité je najmä vzdelávanie a zaškoľovanie nového personálu, pretože trh už neponúka voľnú kvalifikovanú pracovnú silu. Naši zamestnanci sú pre nás najdôležitejší, pretože nároky na vysokú kvalitu služieb a spoľahlivosť dokážeme splniť iba vtedy, keď sú zamestnanci kvalifikovaní a spokojní. Aj z tohto dôvodu sme spustili eLearningovú platformu. Vytvorili sme interaktívne videá a školenia, pomocou ktorých dokážeme preškoliť skladový personál aj disponentov. Momentálne máme na palube 3 kolegov – trainee, ktorí spolu s ostatnými sú a aj naďalej budú súčasťou nového spôsobu zaškoľovania a vzdelávania v Gebrüder Weiss. Ja osobne si myslím, že práve v období, keď je náročné získať kvalifikované pracovné sily, je vzdelávanie zamestnancov takouto formou mimoriadne dôležité.

Aké trendy do budúcnosti očakávate?

Na základe postupujúcej digitalizácie sa stále približujeme priemyslu s označením „smart“ (Priemysel 4.0). Big Data a Cloud Computing nás budú počas nasledujúcich rokov sprevádzať, dodávateľské reťazce budú stále transparentnejšie a viac automatické. V tejto súvislosti sa v logistike bude intenzívnejšie rozmáhať aj prístup zdieľanej ekonomiky a vďaka prípadným online portálom bude naberať na dôležitosti. Osobne si myslím, že kvôli súčasnej personálnej situácii pokročí aj vývoj v oblasti autonómneho šoférovania v oblasti skladu a využívanie robotov. Okrem toho budeme vsádzať aj na smart devices v oblasti operatívy.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 01:50