StoryEditor

Ako by ste chceli bývať? Čoskoro sa dozvieme z výsledkov prieskumu o bývaní, do ktorého sa zapojilo 1133 respondentov

18.11.2021, 08:12
Online prieskum, ktorý spustila RK HERRYS s cieľom zistiť preferencie kupujúcich a prispieť k zlepšeniu kvality bývania v BRATISLAVE skončil vo štvrtok 18. novembra 2021. Výsledky prieskumu zverejní kancelária prostredníctvom tlačovej správy a tiež na svojom blogu.

Trh s bývaním prechádza neustálymi zmenami. Za posledných 10 rokov sa v Bratislave predalo 31 000 nehnuteľností v novostavbách. Aktuálna cena presiahla 4 000 eur za meter štvorcový. Spĺňa však súčasná ponuka kvalitatívne požiadavky súčasných kupujúcich? Odráža požadovaná cena dopytovaný štandard? Účelom prieskumu, ktorý spustila realitná kancelária HERRYS, je poznať aktuálne užívateľské hľadisko.

Dopyt sa vyvíja, kupujúci sú rozhľadenejší a ich potreby sú odlišné, ako boli pred niekoľkými rokmi. Súčasná ponuka na trhu s nehnuteľnosťami však nie vždy a v každom projekte zodpovedá týmto zmenám a trendom. RK HERRYS preto realizuje prieskum, ktorého cieľom je získať tú časť informácií, ktoré chýbajú developerom a projektantom, aby mohli pozitívne ovplyvniť užívateľskú kvalitu budúceho bývania. Dotazník prieskumu obsahuje 26 otvorených otázok, ktorými prieskum zisťuje, čo je pre kupujúcich dôležité v nadväznosti na ich užívateľské skúsenosti, aké bývanie preferujú, v akej lokalite, s akou dispozíciou, v akej výmere, či kupujúci preferujú kuchyňu spojenú s obývačkou, či byty s balkónom alebo lodžiou.

„Poznáme všeobecné preferencie kupujúcich, ktoré urobili na základe svojich rozhodnutí z možností, aké mali v danom čase na výber. Nepoznáme však ich užívateľské skúsenosti, z ktorých by mali projektanti pri dizajnovaní nových projektov vychádzať. Výsledkom prieskumu by malo byť bývanie, ktorého kvalita pretrvá veky,“Filip Žoldák, HERRYS.

Do prieskumu sa môže zapojiť každý, kto má 18 rokov a viac, a to vyplnením online dotazníka na tejto stránke. Prieskum potrvá v termíne do 18.11.2021. Vyhodnotenie prieskumu sa uskutoční v termíne od 18.11. do 25.11.2021. Výsledky budú následne zverejnené formou tlačovej správy a na www.herrys.sk.

Ďakujeme za Váš čas a za to, že ste sa vyplnením dotazníka rozhodli prispieť k zlepšeniu úrovne bývania v Bratislave a jej okolí.

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 20:50