StoryEditor

Objavte unikátnu METAXA Private Reserve

26.12.2017, 23:00
Namiešať a spojiť jednotlivé zložky vytvorené gréckou prírodou, tak aby spoločne so zrelými vínnymi destilátmi, aromatickými muškátovými vínami zo Samosu a stredomorskými rastlinami vytvorili jemnú rovnováhu medzi kontinuitou štýlu a vytvorením jedinečného ducha je umenie. Toto umenie si vyžaduje nielen mnoho znalostí, ale aj skúseností a trpezlivosti. Už 25 rokov odhaľuje svoje umenie piaty Metaxa Master Constantinos Raptis. On je totiž ten, ktorý má na starosti zachovanie a odovzdávanie dedičstva House of METAXA.

Značka METAXA dosiahla zo všetkého čo sa v Grécku vyrába celosvetovo asi najväčší úspech. Je to niečo, čo si ľudia s touto krajinou skrátka spájajú. Na Slovensku patrí v kategórii prémiových dovozových značiek dlhodobo medzi najpredávanejšie, vlani dokonca dosiahla historicky prvú priečku. Zaujímavosťou tiež je, že Slováci a Česi spolu vypijú najviac tohto jedinečného nápoja na svete. A v posledných rokoch sa stávajú čoraz obľúbenejšími vyššie rady tejto značky.

Keď sa pred 25 rokmi Constantinos Raptis ujal svojej funkcie Metaxa Mastera, priniesol svetu svoje prvé samostatné dielo – METAXU Private Reserve. Vydajte sa spolu s nami za objavovaním tohto nápoja, ktorý vzniká len raz ročne zmiešaním tých najkvalitnejších blendov.  „Vytváram METAXU Private Reserve jedenkrát za rok, z jednej dávky blendov, ktoré dosiahli dokonalú kvalitu a chuť, niektoré pochádzajú aj z prvej paliarne v Pireu. Toto je bezpochyby výtvor, na ktorý som najviac hrdý. Je veľkorysý, zmyselný a ponúka jedinečný charakter, akonáhle ho ochutnáte,“  zanietene opisuje svoje unikátne dielo Constantinos Raptis. 

​METAXA Private Reserve prináša zmyselný a jedinečný zážitok. Jej komplexná a veľkorysá chuť v sebe skrýva med, sušené kvety, jemné dubové tóny, tabak a pomarančovou kôru. K svojmu 25. výročiu dostala METAXA Private Reserve nový dekantér, ktorý zdobí logo House of Metaxa aj podpis jej tvorcu.

Inšpiráciu pri jej tvorbe čerpal Constantinos Raptis tam, kde nachádza jeho myseľ pokoj a nekonečný priestor. Teda v prírode, na mori počas rybačky, či pri plachtení okolo gréckych ostrovov. Ak nie na mori, môžete Metaxa Mastera nájsť pri počúvaní jeho obľúbenej rockovej skupiny alebo pri čítaní dobrodružnej knihy v pohodlí jeho domu v Aténach, kde si vychutnáva svoje dielo najlepšie čisté alebo len s ľadom.

Obsah alkoholu: 40 %

Vzhľad: tmavý jantár s medovými odleskami

Prvý bouquet: sušené kvety s dubovými tónmi

Druhý bouquet: tóny starého medu, horkastej pomarančovej kôry, kávy a korenia

Chuť: komplexná a veľkorysá: jemný dub, sušené hrozienka, tabak a pomarančová kôra

Záver: dlhá chuť po sušenom ovocí, figách a slivkách

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 03:48