StoryEditor

Likvidácia spoločnosti: Spôsoby, ako sa jednoducho a rozumne vyhnúť problémom v podnikaní

11.02.2018, 23:00
Každý z nás sa vo svojom živote niekedy ocitne na dne, na základe čoho zisťujeme, kam až siahajú hranice našich možností.

Nie vždy sú následky týchto procesov ale príjemné, žiť sa však musí ďalej. Ak sa tieto a podobné veci týkajú aj vás, mohli by ste sa inšpirovať slovami Arianny Huffingtonovej, ktorá tvrdí:

Musíme si uvedomiť, že pád nie je protiklad úspechu, ale jeho súčasťou.“

Mýliť sa je ľudské a dôsledky všetkých rozhodnutí nevieme vždy včas predvídať. Ak na základe toho nedostaneme po čom naše srdce túži, cítime sa pod psa. Pokiaľ to naviac ohrozuje našu existenciu a finančné zabezpečenie, ocitáme sa na spomínanom kraji svojich možností. No v podnikaní to môže byť ešte horšie, pretože sa to netýka len vás samotných. Dá sa tomu ale celkom rozumne predísť. Okrem postupnej likvidácie spoločnosti môžete urobiť aj nasledovné kroky.

Spôsob, ako „zažehnať“ pohromu

Jednou z hlavných chýb začínajúcich podnikateľov je nevhodné rozdelenie základného kapitálu. Neskúsení podnikatelia sa v dôsledku toho často stávajú rukojemníkmi svojho vlastného presvedčenia, že obchod začína prenájmom kancelárie, pekným logom na vizitkách a podobnými vecami. Iste patrí k podnikaniu aj to, oveľa dôležitejšie je pre vás ale správne rozdelenie kapitálu, o ktorého pôvode vám musí byť niečo známe.

Na čom najviac získavate? Je to samozrejme predaj a všetky kanály, ktorými sa uskutočňuje. Ako dobre ich poznáte? Čo všetko o nich viete? Odpoveď vám môže dať účinný SMS marketing. Vyskúšajte ho!

© Shutterstock.com

Skúste analyzovať

Predtým, než sa rozhodnete pre radikálne riešenia, dajte vašej spoločnosti šancu. Možno je chyba v tom, že nemáte správne optimalizovaný web pre vyhľadávače. Založiť si web je jedna z ciest, ale ako samotný krok to nestačí. Opäť ho potrebujete prispôsobiť potrebám vašich zákazníkov. V tomto prípade ide najmä o správne nastavenie kľúčových slov a práca s kvalitným obsahom. S tým by vám mal pomôcť kvalitný linkbuilding a spoločnosť, ktorá vám ho v rámci potrebnej analýzy webu poskytne.

Nečakajte na okamžitý úspech

Typická chyba v podnikaní, ale len minimum ľudí vo vedúcich pozíciách spoločností si uvedomuje, že je to dlhodobý proces. V začiatkoch sa dokonca musíte zmieriť s tým, že vaše zisky nebudú stačiť niekedy ani na pokrytie nákladov, ktoré ste museli investovať do zriadenia spoločnosti. Mínusové mesiace sa ale dajú prežiť. Prenajmite si virtuálnu kanceláriu namiesto klasickej. Používajte lacnejšie tonery HP v rovnako vysokej kvalite a hľadajte spôsoby, ktoré sa osvedčili aj inde. Občas je to boj, ale ak máte tie správne „zbrane“ v podobe efektívnejších riešení, máte istotu, že už je vopred vyhratý.

© Shutterstock.com

Nemyslite iba na zisk

Je to ťažké, ale podnikatelia, ktorí idú výlučne len za týmto cieľom, sa na trhu a v prostredí veľkej konkurencie dlho „neohrejú.“ Je nutné myslieť preto aj na ľudský kapitál a správne investície doň. Okrem vzdelávania a finančného ohodnotenia sem patrí aj ich bezpečnosť a častejšia kontrola hasiacich prístrojov. Nikdy neviete, ktorým krokom môžete chod vašej už dobre zabehnutej spoločnosti ohroziť. Bez ľudí, ktorí sa cítia pod vašim vedením bezpečne, spokojne a motivovaní, sa asi ďaleko nepohnete. Tak na to pri riadení vašej spoločnosti myslite. S krokmi, ktoré sme vám spomenuli to bude oveľa jednoduchšie.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 12:22