StoryEditor

Vyskúšajte najlepší balzam pre vaše telo, letnú dovolenku na Sardínii

13.02.2018, 23:00
Správne diagnostikovanie vašich problémov, ktoré vám spôsobujú bolesť nie je vždy ideálne.

Existuje ale spôsob, ktorým si môžete pomôcť a bez vedľajších následkov. Nebude ohrozená vaša pečeň a ani žalúdok a pozitívne účinky budete pociťovať aj niekoľko mesiacov po jeho podaní.

Výskumníci z The Holiday Health Experiment zistili, že ideálna dovolenka znižuje krvný tlak a stres, čím sa samozrejme zbavujete látok v tele, ktoré spôsobujú aj rýchlejšie starnutie.

Ak si myslíte, že času na rozhodovanie o ideálnej dovolenke je ešte stále dosť, mali by ste spozornieť. Najlepšie a cenovo dostupné miesta na plážach v tejto sezóne sa už pomaly míňajú a vy by ste si preto mali začať vyberať to svoje.

Dovolenka je obdobím, v ktorom si musíte užiť každú jednu minútu, aj z tohto dôvodu by mal byť výber vhodnej destinácie pre vás kľúčovým. My sme našli krajinu, ktorá je podľa mnohých, okrem iného aj jedným z najzdravších miest na svete. Poďte sa s nami pozrieť na to, kde sa nachádza a či nie je práve ona tým najlepším tipom pre žiadosť o ruku najkrajším zásnubným prsteňom.

© Shutterstock.com

Dôvod pre lacnú dovolenku pri mori

Ten hľadáte asi viacerí z vás. Teplé podnebie exotického prostredia, čisté azúrovo modré more a dokonalé podmienky na odpočinok. Takýchto krajín je samozrejme viac, ale v tejto spojíte príjemné s užitočným. Potešíte svoje telo aj dušu. Nesmiete si ale zabudnúť k batožine pribaliť pohodlné a zároveň pevné dámske sandále, ktoré dokonale ochránia vaše chodidlá na dlhších prechádzkach pri spoznávaní okolitého územia, a že toho bude naozaj dosť.

Sardínia, ostrov, kde sa dlho žije

Pravdepodobne ide o jedno z mála území, kde máte na jednom mieste k dispozícií všetky predpoklady pre ideálnu dovolenku. Dokonalá príroda, optimálne podmienky na relax a viac príležitostí na zábavu.

Ale je to viac, ako len krása a pohodlie. Sardínia sa radí k jedným z modrých zón, kde sa obyvatelia pravidelne dožívajú najvyššieho veku. Dalo by sa povedať, že takmer vôbec nestarnú. Prečo je tomu tak? Zrejmým dôvodom je životný štýl. Zvoľte si za dovolenkovú destináciu Sardíniu a presvedčte sa, či tomu tak skutočne je.

Iný spôsob životného štýlu a menej stresu

Dan Buettner, známy autor mnohých tém o dlhovekosti, robil rozhovor pre National Geographic, z ktorého vyplynulo, že väčšina týchto ľudí žila pastierskym životom, kde nebol priestor pre moderné technológie a iné vymoženosti doby. Naopak, každý deň museli muži prejsť 5 km a stravovať sa tým, čo im príroda a ich spôsob života dovoľoval.

Jedli celozrnné pečivo, fazuľu, rajčiaky, cesnak a inú zeleninu, rôzne druhy ovocia, olivový olej alebo syr s vysokým obsahom Omega 3 mastných kyselín. Po ťažkej práci si samozrejme neváhali dopriať aj dúšok toho najkvalitnejšieho červeného vína, ktoré ako vieme, má najvyšší podiel antioxidantov a tie sú na boj so starobou najlepšie.

© Shutterstock.com

Podstata stredomorskej krásy

Sardínia sa nachádza 200 km západne od pevninovej časti Talianska a iba 12 km južne od francúzskej Korziky. Sardínia je miestom, kde máte niekoľko príležitostí na kombinovanie nádhernej plážovej dovolenky so zaujímavými výletmi, pretože väčšina ostrova je preplnená prírodnými a archeologickými rezerváciami.

Južné pobrežie je naopak známe svojimi dlhými piesočnatými plážami, palmovými a borovicovými hájmi doplnenými o azúrovo čisté more. Pri objednávaní takejto dovolenky myslite ale aj na ten najlepší hotel, v ktorom sa budete po takto náročných dňoch môcť osviežiť v čistom a peknom sprchovom kúte. Občas na to zabúdame a potom aj z takéhoto malého detailu vzniká obrovský problém, ktorý vám pokazí celú dovolenku.

Sardínia je kvintesenciou stredomorskej krásy a nie len milovníci kúpania si tu prídu na svoje. Zbavte konečne svoje telo stresov a frustrácie nahromadenej počas práce. Vyberte si dovolenku svojich snov včas a dokonale sa na ňu postupne pripravujte, aby ste si ju potom mohli naplno užiť do posledného momentu.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 11:06