StoryEditor

Keď Čína miluje whisky a Nestville boduje

26.03.2018, 00:00
Whisky je čarovný nápoj, ktorý spríjemňuje dni mnohým ľuďom. Pre každú značku je ale príjemné počuť, že práve jej výrobok, ktorému sa toľko venovala, bol ocenený odbornou porotou. A práve takúto radosť zažívajú v likérke Nestville.

Prestížna súťaž ukázala výhercov

CWSA (China Wine and Spirits Awards) je najväčšia a najprestížnejšia súťaž zameraná na víno a destiláty v Číne a Hong Kongu. Odborná porota sa skladá z tých najväčších profesionálov v obore a každoročne sem svoje produkty prihlasujú väčšie aj menšie značky z celého sveta. Niet sa čomu čudovať – Čína je aktuálne veľmi dôležitým trhom asi pre každého.

Reprezentácia Slovenska v zlatej a striebornej farbe

Aj Slovensko na CWSA bodovalo, a to hneď dvakrát. V kategórii CWSA Best Value (najlepšia chuť a kvalita v pomere k cene) získala Nestville Whisky jednu dvojitú zlatú medailu a jednu striebornú.

Zaujímavosťou pritom je, že porota sa skladá až zo 100 čínskych odborníkov a degustátorov, kam patria najváženejší nákupcovia alkoholu, zástupcovia importérov a tiež majitelia sieťových reštaurácií. To znamená, že ide o odborníkov „z ľudu“, ktorí vedia, čo sa predáva.

Whisky, vyváženou dvojitým zlatom, sa stala Nestville Whisky Single Barrel z roku 2009, ktorá porotu prekvapila výraznou chuťou a zaujímavým zakončením. Táto whisky je špecifická tým, že zreje výhradne v jednom sude (biely dub). To jej dodáva zrelšiu a plnšiu chuť a výraznejšiu farbu. Je pritom stáčaná výhradne ručne.

Striebornou medailou sa môže pýšiť Nestville Whisky Blended 6yo, ktorá vyniká jemnou až hebkou chuťou, je príjemne sladká po kukurici a vyzerá krásne aj v pohári – má totiž zaujímavú, zlato-hnedastú farbu. Pozornejší tu nájdu aj stopu vanilky a drevené tóny.

Keď Slovensko boduje

Je pekné, že Slovensko vie vo svete (a obzvlášť na prestížnych súťažiach) bodovať aj inak ako športom. V minulosti našu krajinu nemohla reprezentovať žiadna whisky – Nestville Whisky je totiž úplne prvým slovenským nápojom tohto druhu, ktorá vznikla v roku 2009.

Ak vás zaujíma, ako sa whisky vyrába a chceli by ste sa o nej dozvedieť niečo nové, navštívte magické miesto – Nestville Park, v ktorom na vás čaká kopec zážitkov. Okrem iného cenné a pútavo podané informácie o histórii regiónu spojenej s výrobou liehovín, ale aj priblíženie života v tomto malebnom regióne. Rôzne časové úseky života na Spiši spoznáte v rozličných expozíciách a napokon uvidíte aj sklady, v ktorých zreje cenný mok – lahodná slovenská whisky Nestville.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 06:58