StoryEditor

Rýchla metóda, s ktorou sa naučíte riešiť vaše spory inak a lepšie

16.04.2018, 00:00
V bežnom živote, ale aj organizačnom procese vzniká veľa aspektov, ktoré by mali byť vzájomne harmonické a úspešné. V súvislosti s tým, je dôležité myslieť ale aj na veci, ktoré by nemali zostať bez dozoru a povšimnutia. Ide najmä o prítomnosť sporu a prípadného konfliktu. Ten vzniká ak jednotlivci alebo skupiny nenaplnia svoje potreby a nemajú možnosť uspokojiť vlastné záujmy.

Preto, ak potrebujete dosiahnuť víťazstvo a chcete, aby ste si s pomocou dobrých tonerov vytlačili očakávané rozhodnutie, nečakajte! Bez ohľadu na to, či ide o prípad ohrozenia existencie spoločnosti alebo relatívne bežné spory, výsledok v konečnom dôsledku ovplyvní vašu existenciu. Ak si na to sami netrúfnete a je to naozaj náročné, my vám v tom pomôžeme. 

Ako predísť konfliktom?

Konflikt môže byť vnútorný, ak sa týka iba jednotlivca, alebo vonkajší, ktorý vzniká medzi dvoma alebo viacerými ľuďmi či skupinami. Niektoré osoby si ale v začiatkoch neuvedomujú aktuálnu potrebu jeho riešenia, a preto sa s postupom času problém len stupňuje a vyúsťuje do veľkého sporu, ktorého náprava je oveľa ťažšia. Iní sa zasa snažia hľadať konštruktívne kroky a spôsoby aj pri šálke kávy, ktorú často spolu s hustou atmosférou v miestnosti, „nesú“ silné stolové nohy z pevného materiálu.

Efektívne riešenie je ukryté v mediácii

Situácie, ktoré sú vyvolané strachom, silou, pocitom nespravodlivosti a inými prostriedkami, predsa neraz vytvorili obrovský konflikt. Dve zúčastnené strany, ktoré sa nevedia navzájom dohodnúť, pretože každá z nich má svoju pravdu. Východisko ale existuje. Pred tým, než sa však vznikajúci konflikt rozhodnete riešiť súdnou cestou, mali by ste zvážiť niečo omnoho efektívnejšie a často aj rýchlejšie a lacnejšie.  Vyskúšajte mediáciu

Henry Ford povedal, že: „Väčšina ľudí vynaloží viac energie na rozprávanie o svojich problémoch, než na ich samotné riešenie.“ Komunikácia je samozrejme dôležitá. Vy to môžete urobiť ale inak a lepšie a nepotrebujete k tomu ani tím najdrahších právnikov a odborníkov v oblasti súdnych konaní a medzinárodných arbitrážnych sporov.

S mediáciou, ktorá je dobrovoľná, sa hľadá optimálne riešenie, vyhovujúce pre všetky zúčastnené strany veľmi jednoducho a rýchlejšie. Takže nakoniec môžete vďaka tejto unikátnej metóde s vaším odporcom o niekoľko dní a týždňov hľadať spoločné témy pri obľúbenej káve pre kaviarne, ktoré sa stali novým miestom na stretnutia.

Problémy zocelia tvoj charakter

Silné praktické zručnosti získané v priebehu bežnej súdnej praxe, odbornosť, rovnako ako rozsiahle skúsenosti v rokovaní s niekoľkými vysoko postavenými funkcionármi, sú kľúčovou súčasťou odbornej spôsobilosti a vlastností, ktoré charakterizujú skutočne dobré logo firmy špecializujúcej sa na riešenie konfliktov. Hovorí sa, že problémy zocelia charakter, ale prečo by to malo byť na úkor vášho šťastia a pohodlia, keď to môžete vyriešiť aj úplne inak a pohodlnejšie. Skúste to s mediáciou.

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 22:46