StoryEditor

Toyota po veľtrhu CeMAT 2018 reaguje na rýchlo sa meniaci trh

17.05.2018, 00:00
Po piatich intenzívnych dňoch na veľtrhu Hannover Messe a CeMAT 2018 spoločnosť Toyota Material Handling Europe potvrdila, že prechod na nové technológie bude rýchlejší. Návštevníci preukázali veľký záujem o prístup spoločnosti Toyota k automatizácii, pripojiteľnosti a jej zameranie na štíhlu logistiku.

„Tento rok sme sa na veľtrhu CeMAT rozhodli zamerať sa na budúcnosť a s jeho návštevníkmi sme sa podelili o naše dlhodobé ciele,“ povedal Axel Wahle, marketingový riaditeľ spoločnosti Toyota Material Handling Europe a architekt prezentácie Toyoty na tomto podujatí. „Ukázali sme aj svoj „hardware“ vrátane tradičných vysokozdvižných vozíkov, no uznali sme, že väčšina ľudí chodí na podobné podujatia, aby sa dozvedela o možnostiach, ktoré budú dostupné pre plánovanie budúcich operácií.“

Toyota využila svoj centrálny pavilón, aby sa zamerala na automatizáciu, pripojiteľnosť a „štíhle myslenie“, založené na uznávanom výrobnom systéme Toyota Production System. „Zo svojej práce na vývoji výrobných systémov sme sa veľa naučili,“ vysvetľuje pán Wahle, „pričom zahŕňajú potrebu eliminovať odpad, zabezpečiť súvislý kolobeh a pridávať hodnotu v každej fáze procesu. To poháňa náš prístup k vývoju výrobkov a služieb a spôsob, ktorým chceme s našimi zákazníkmi pracovať. 

Súčasťou zamerania na elimináciu odpadu bolo vyhlásenie spoločnosti, že od jesene 2018 sa do všetkých skladových vozíkov budú integrovať telematické aplikácie, čo všetkým zákazníkom umožní sústrediť sa na zvýšenie úrovne využitia a obmedzenie škôd. Taktiež sme oznámili ďalšie kroky, ako napríklad zavedenie modulárnych systémov využívajúcich lítium-iónové batérie, ktoré optimalizujú spotrebu energie.

„Obzvlášť nás potešila reakcia na prezentácie v našom fóre Logiconomi Forum. Návštevníci otvorene privítali odbornosť spoločností, s ktorými spolupracujeme, ako napríklad Microsoft a Heineken, ako aj jedinečnú možnosť vypočuť si nášho vlastného odborníka na výrobný systém TPS, Sama Nomura.“

V hale 7 podujatia Hannover Messe Toyota spolu so spoločnosťou Microsoft predviedla, ako tieto dve spoločnosti spolupracujú na umelej inteligencii pre autonómne logistické riešenia do budúcnosti. „Veľmi nás tešil záujem, ktorý sme v návštevníkoch vzbudili,“ potvrdil Axel Wahle.

O spoločnosti Toyota Material Handling Europe

Toyota Material Handling Europe je európska centrála spoločnosti Toyota Material Handling Group, ktorá je súčasťou Toyota Industries Corporation – vedúcej spoločnosti na svete v oblasti manipulačnej techniky. Svoje služby poskytuje spoločnostiam bez ohľadu na ich veľkosť, vo viac ako 30 krajinách Európy. V ponuke je kompletný rad vysokozdvižných vozíkov s protizávažím, skladové zariadenia a služby BT, služby s pridanou hodnotou a inovácie. Viac ako 95% vozíkov je vyrobených v európskych výrobných závodoch vo Švédsku, Francúzsku a Taliansku – všetky sú vyrobené podľa štandardov kvality Toyota Production System (TPS). Viac o tom ako  dosiahnuť mimoriadnu efektívnosť vo vašich prevádzkach nájdete na www.toyota-forklifts.eu.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 07:30