StoryEditor

Táto whisky vás dostane. Jej chuť je naozaj „hniezdna“

18.06.2018, 00:00
Rok 2018 sa nenesie iba v znamení teplej jari a nastávajúceho horúceho leta, ale aj dokonalej chuti whisky. Na tohtoročnom Nestville Open Fest-e sa totiž predstaví unikátna Nestville MASTER BLENDER 9 r. 2018, ktorá vznikla v limitovanom počte približne 1530 fliaš. Na jej finálnom zložení sa pritom podieľali aj skutoční svetoví whisky majstri.

Prečo vznikla Nestville MASTER BLENDER 9 r. 2018?

Slovenskí milovníci whisky sú každým rokom vyberavejší a radi skúšajú nové veci. Po mimoriadne úspešnom ročníku 2017, z ktorého vzniklo limitovaných 1386 fliaš, nadišiel čas predstaviť novú limitovanú edíciu Nestville MASTER BLENDER 9 r. pre rok 2018, ktorá ukazuje najvyššie remeselné umenie značky.

Tohtoročná Nestville MASTER BLENDER vznikla na základe blendovanej (miešanej) whisky Nestville, pričom za jej finálnu chuť sú zodpovední štyria porotcovia, ktorí patria k svetovej whisky špičke. Tí vyberali z celkovo troch zmesí, ktoré vznikli umením Nestville whisky majstrov.

Vyhrala unikátna chuť

Rozhodovanie porotcov rozhodne nebolo jednoduché. Jedným z nich bol Jim Murray, autor svetoznámej knihy Whisky Bible, ktorá patrí k svetovým unikátom. Ďalším z porotcov bol generálny riaditeľ Kon-Rad, Ing. Pavol Kunštiak, CSc., majiteľ prestížnej budapeštianskej reštaurácie Pomodoro Gergo Annoni, šéfredaktor magazínu Break, Mgr. Adrián Potančok, PhD., ako aj konateľ spoločnosti Nestville Distillery, Ing. Ladislav Gurega.

Bratovražedný súboj napokon vyhrala vzorka č. 2, ktorá sa stane tohtoročnou vlajkovou loďou výrobcu prvej slovenskej whisky, Nestville Distillery. Táto zmes vznikla zmiešaním zmesí Nestville whisky z rokov 2008 a 2009, ktorých časť nechala hlavná technologička, Ing. Lucia Jakubíková, PhD., na konci zrieť v sudoch po tokajskom víne.

To jej dodalo jemný ovocný šarm a zvýraznilo aj sladkosť. Nestville whisky MASTER BLENDER je typická svojou plnou chuťou, je jemne korenistá, so sladkastým ovocným podtónom a vôňou vanilky, čo zhodnotil aj samotný Jim Murray. Whisky Nestville pritom pravidelne získavajú hodnotné ocenenia a medaily, a to dokonca aj na najnáročnejších medzinárodných súťažiach. 

Kde sa novinka predstaví?

Nestville MASTER BLENDER 9 r. 2018 sa predstaví už 22. a 23. júna na unikátnom slovenskom Nestville Open Fest-e. Festival sa bude konať v Nestville Park-u vo východoslovenskej obci Hniezdne, v ktorého podnikovej predajni si budete môcť tento klenot aj kúpiť.

Okrem fantastických hudobných zážitkov, ktoré si pre účastníkov pripravili kapely Kryštof, Rednex, Iné Kafe, Peter Bič Projekt, Medial Banana, Vidiek, Cigánski diabli alebo slovenskí raperi Rytmus a Majk Spirit, vás čaká aj premietanie filmov a oldies párty. A pretože ide o multižánrový kultúrno-zábavný festival, je tu aj program pre najmenších v podobe Divadielka z klobúka a Paci Pac.

Žúrovať sa bude až do rána bieleho v spoločnosti DJ Mairee-ho a lahodnej Nestville whisky, ktorá povzbudí každý jazýček. Zábavu ale rozprúdia aj moderátori rádia Europa 2. Tak čo, prídete sa už 22. a 23. júna zabaviť aj vy?

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 09:21