StoryEditor

Slovenská vodka v TOP londýnskom bare, kde sa zrodil drink Jamesa Bonda

20.06.2018, 09:45
Už druhý rok za sebou slovenská prémiová Goral Vodka Master uskutočnila celoslovenskú anketu 77 dôvodov, prečo mám rád Slovensko, v ktorej Slováci hlasovali za sedem ikon novodobej slovenskej architektúry. Grafického spracovania siedmich ikon slovenskej architektúry sa ujal známy grafik a umelec Tomáš Kompaník. Ikony sú na 1,75 l fľaši Goral Vodky Master dekorované platinou a vyrobené iba v limitovanom počte 77 kusov.

Jeden z týchto výnimočných zberateľských kúskov limitovanej edície Goral Vodky Master, so siedmimi skvostami slovenskej novodobej architektúry, poputoval aj do legendárneho DUKES baru v Londýne, do rúk hlavného barmana Alessandra Palazziho. Alessandro sa so slovenskou vodkou mal možnosť oboznámiť počas anglického finále súťaže Goral Vodka Masters of Master, do ktorej prijal pozvanie ako jeden z hlavných porotcov. Zaujala ho hlavne svojou jemnosťou a nadčasovým dizajnom. DUKES bar je považovaný za miesto, kde sa zrodil klasický koktail Vesper Martini, známy z filmov Jamesa Bonda. Prominentná lokalita koktailového baru DUKES, v srdci londýnskeho Mayfair, len prispieva k jeho popularite najmä medzi politickou či hereckou smotánkou.
Kúsok slovenského dedičstva vo fľaši tak hrdo reprezentuje kvality, tradície a krásy Slovenska na výslní barového pultu.

Alessandro Palazzi v DUKES bare 

Goral Vodka Master robí slovenskému liehovarníctvu dobré meno vo svete už vyše sedem rokov a počas svojej existencie sa jej podarilo nazbierať mnoho významných ocenení nielen za svoju jemnú a nenapodobiteľnú chuť, ale aj za svoj luxusný a štýlový dizajn. Goral Vodka Master sa aktuálne vyváža do 24 krajín sveta a svojej popularite sa teší aj v mekke koktailového priemyslu Londýne, kde si ju môžete zakúpiť v luxusných baroch a reštauráciách medzi ktoré patria DRY Martini vedené pod taktovkou známeho mixológa Javiera de las Muelasa, či trendové reštaurácie Baltic a Ognisko, ktoré sú v Londýne známe hlavne vďaka svojej unikátnej ponuke vodky. Dôkazom toho, že Goral Vodka Master je vo svete obľúbená a uznávaná aj medzi barmanskou elitou, je medzinárodná barmanská exhibícia Masters of Master, ktorej sa každoročne zúčastňujú barmani svetového kalibru, aby nie len odbornému publiku ukázali nadčasovosť a výnimočnosť Goral Vodky Master spolu so svojimi unikátnymi koktailovými kreáciami. Finalisti súťaže strávia na Slovenku niekoľko dní, počas ktorých majú možnosť sa pokochať aj prírodnými a architektonickými krásami, ktoré Slovensko svetu ponúka. Svoju inšpiráciu a zážitky potom často pretavujú aj do koktailov namiešaných s Goral Vodkou Master vo svojich baroch.

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 15:01