StoryEditor

Zabudnite na „klikáčov“. Automatizujte všetko a ihneď.

16.07.2018, 00:00
Veľké množstvo firiem im vďačí za veľa. Bez nich by neboli tam, kde sú teraz. Ale sú ozaj potrební aj dnes? Kto vlastne sú?

Klik sem, klik tam

Hovoríme o „klikáčoch“, inak povedané ľuďoch pracujúcich väčšinou vo veľkých korporátoch, ktorých hlavnou náplňou práce je klikať. To znamená otvoriť tamtú aplikáciu, kliknúť sem, kliknúť tam, niečo dopísať hentam, v ďalšom políčku previesť rituál copy/paste, trochu poscrollovať a tento koktejl zavŕšiť slávnostným potvrdzovacím kliknutím. Opakovať podľa potreby niekedy aj 100-krát denne. „Klikáči“ sa vyskytujú aj v menších firmách, kde však nie sú takí nápadní, pretože majú na starosti aj množstvo inej, na prvý pohľad viac viditeľnej práce.

Niektoré firmy sa „klikáčov“ začali postupne zbavovať. Ako?

Jednoducho. Zamestnali robotov. Firmy objavili skratku RPA (Robotic Process Automation), ktorá znamená automatizáciu procesov prostredníctvom robotov. Nahradili tak klasických zamestnancov robotmi, a to obzvlášť pri nudných, opakujúcich sa činnostiach bez pridanej hodnoty. Noví virtuálni zamestnanci sú v plnom nasadení vo dne, v noci, cez víkend aj počas sviatkov. RPA1.sk

Ako taký robot funguje?

Základom je automatizačný softvér Foxtrot RPA, ktorý robí na počítači presne to, čo akýkoľvek zamestnanec. Kliká, ťuká, vypĺňa údaje, copy/paste-uje, posiela e-maily, sťahuje dáta z webov, používa rôzne podnikové systémy ako ERP, CRM, BI, presúva a upravuje súbory alebo priečinky. Robot skrátka robí všetko, čo klasický zamestnanec, a to bez prestávky, v plnom nasadení so 100% presnosťou. Navyše každý robot môže dostať rôzne právomoci, jeho aktivita je auditovateľná a plne pod kontrolou človeka. Foxtrot RPA spĺňa tie najprísnejšie požiadavky na bezpečnosť a aj preto mu množstvo amerických bánk necháva spracovávať finančné transakcie v objemoch miliónov dolárov.

Kam všetkých tých robotov posadíme?

Robot sa vo väčších firmách môže usídliť na fyzickom alebo virtuálnom serveri. Jeho domovom v menších spoločnostiach bude aj stolný počítač alebo laptop. Alebo všetko naraz, podľa potrieb. Výnimkou nie sú ani farmy robotov, ktoré ako na bežiacom páse lúskajú jednu úlohu za druhou.

RPA1.sk

Zabudnite na UiPath alebo BluePrism.

Možno fungujú - ich grafické rozhrania a procesy vytvárania robotov sú však tak komplikované, že práca s nimi je zbytočne náročná a zdĺhavá a rozumie jej len pár ľudí vo firme.

Objavte Foxtrot RPA

Foxtrot RPA je presný opak. Tento lišiak je jednotkou v intuitívnom používateľskom rozhraní, vďaka ktorému dokáže automatizovať zložitý podnikový proces aj fresh graduate v skúšobnej dobe!

RPA1.sk

Robot na skúšku

Chcete si Foxtrot RPA vyskúšať zadarmo? Tak si ho vyskúšajte! My v RPA1.sk Vám poskytneme skúšobnú verziu a prvotriednu podporu.

RPA1.sk

A čo s bývalými „klikáčmi“? Pripravte si riešenie!

Ale určite nie prvoplánové, teda ich prepustenie. Máte na viac! Pridajte väčšiu hodnotu do ich každodenného pracovného života. Nech sa venujú napríklad práci so zákazníkmi, starostlivosťou o nich, zvyšovaniu produktivity, vymýšľaniu nových produktov.

(pr) 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 17:33