Prinášame vám pár tipov, ktoré počas letnej grilovačky určite oceníte.
- Nie nadarmo sa hovorí čistota pol života. V tomto prípade treba pozornosť venovať dôkladnému vyčisteniu grilovacieho roštu, na ktorý sa bude pripravené mäso a zelenina ukladať. Odstráňte z neho zvyšky z predchádzajúceho pečenia a uistite sa, že je grilovací rošt naozaj čistý. Nečistite ho saponátom, stačí, keď použijete mosadznú alebo oceľovú kefu s hrubými štetinami.
- Základom dobre prepečeného jedla je správna pahreba. Je potrebné odhadnúť ten správny čas, kedy ho nakorenené a ochutené umiestniť na rozpálený rošt. Práve pahreba bez známok plameňov zabezpečí vhodné podmienky na to, aby sa večera nepripálila a dobre chutila.
- Jednou z efektívnych pomôcok ako dlhšie udržať tú správnu teplotu vo vonkajšom krbe je drevené uhlie. Práve to poskytuje komfort rovnomerne upečeného a dobre prepečeného pokrmu.
- Pre potraviny s tendenciou sa roztekať je vynikajúcim pomocníkom alobalová tácka. Položiť na ňu môžete nielen syrové pochúťky, ale napríklad aj chutné cherry paradajky alebo mäsový špíz.
- Ak nepatríte do kategórie mäsožravcov, alebo by ste privítali niečo ľahké, môžete si vybrať zo širokej škály zeleniny. Grilovať sa totiž dá skoro všetko – zemiaky, kukurica, cuketa, paprika a paradajky, ktoré vás zdravo zasýtia a dodajú potrebné vitamíny.
Je na vás, či si zvolíte grilovanie v prírode, v krbe na dvore alebo na grile, nezabúdajte však, že najdôležitejšie je pripraviť si tie správne ingrediencie vopred. Preto odporúčame orientovať sa na kvalitné lokálne potraviny a vyberať si zo sortimentu značky Slovenská farma, ktorá je garanciou 100 %-ného slovenského pôvodu ovocia, zeleniny, ale aj mäsa. Nájdete ich v každom supermarkete BILLA.
(pr)