StoryEditor

Chutne a zdravo aj na ohni

14.08.2018, 00:00
Hovorí sa, že oheň je dobrý sluha, ale zlý pán. A práve v prvom prípade ho máme najradšej aj čo sa týka varenia a grilovania. Rodinné grilovačky a rozvoniavajúce opečené dobroty neodmysliteľne patria k dlhým letným večerom a posedeniu s priateľmi.

Prinášame vám pár tipov, ktoré počas letnej grilovačky určite oceníte.

  1. Nie nadarmo sa hovorí čistota pol života. V tomto prípade treba pozornosť venovať dôkladnému vyčisteniu grilovacieho roštu, na ktorý sa bude pripravené mäso a zelenina ukladať. Odstráňte z neho zvyšky z predchádzajúceho pečenia a uistite sa, že je grilovací rošt naozaj čistý. Nečistite ho saponátom, stačí, keď použijete mosadznú alebo oceľovú kefu s hrubými štetinami.
  2. Základom dobre prepečeného jedla je správna pahreba. Je potrebné odhadnúť ten správny čas, kedy ho nakorenené a ochutené umiestniť na rozpálený rošt. Práve pahreba bez známok plameňov zabezpečí vhodné podmienky na to, aby sa večera nepripálila a dobre chutila.
  3. Jednou z efektívnych pomôcok ako dlhšie udržať tú správnu teplotu vo vonkajšom krbe je drevené uhlie. Práve to poskytuje komfort rovnomerne upečeného a dobre prepečeného pokrmu.
  4. Pre potraviny s tendenciou sa roztekať je vynikajúcim pomocníkom alobalová tácka. Položiť na ňu môžete nielen syrové pochúťky, ale napríklad aj chutné cherry paradajky alebo mäsový špíz.
  5. Ak nepatríte do kategórie mäsožravcov, alebo by ste privítali niečo ľahké, môžete si vybrať zo širokej škály zeleniny. Grilovať sa totiž dá skoro všetko – zemiaky, kukurica, cuketa, paprika a paradajky, ktoré vás zdravo zasýtia a dodajú potrebné vitamíny.

Billa

Je na vás, či si zvolíte grilovanie v prírode, v krbe na dvore alebo na grile, nezabúdajte však, že najdôležitejšie je pripraviť si tie správne ingrediencie vopred. Preto odporúčame orientovať sa na kvalitné lokálne potraviny a vyberať si zo sortimentu značky Slovenská farma, ktorá je garanciou 100 %-ného slovenského pôvodu ovocia, zeleniny, ale aj mäsa. Nájdete ich v každom supermarkete BILLA.

Billa

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 14:00