StoryEditor

Ako na cudzí jazyk efektívne?

27.08.2018, 00:00
Po prázdninách začíname opäť s plánmi a záujmovými krúžkami. Ak ste si zaumienili zlepšiť sa v cudzom jazyku určite hľadáte jazykové kurzy, kde učenie bude zábavou. Niekto sa potrebuje zlepšiť v gramatike, ďalší sa trápi s výslovnosťou a iný zas potrebuje doplniť slovnú zásobu.

Správna metóda je základ

Okrem výberu jazykovej školy sa zamerajte aj na výber metódy, ktorou daná škola vybraný cudzí jazyk vyučuje. V prípade kurzu angličtiny, je populárna callanova metóda, ktorá je revolučná svojou účinnosťou a rýchlosťou výučby. Ide o priamu metódu výučby, v ktorej je kladený dôraz na interakciu. Klasické mentorovanie je tak nahradené živou diskusiou, keďže konverzácia predstavuje až ¾ náplne výučby.

Dominika, lektorka angličtiny vo VOLIS Academy: „Pomocou tejto metódy sa zbavíte strachu z rozprávania. Na hodinách sa stretnete s rôznymi lektormi a tak si zvyknete aj na rôzne prízvuky či tempo reči.“

Krátke lekcie

Samotný kurz nestačí. Zaplatíte si kurz angličtiny alebo kurz nemčiny a po 5 týždňoch očakávate, že budete hovoriť plynulo? Bez ďalšieho vynaloženého úsilia to nebude také jednoduché.

Využite „časové pauzy“ na mini lekcie a precvičujte si to, čo ste sa už naučili. Pri čakaní na pošte, alebo cestou do práce autom či vlakom, v sprche... Existuje množstvo krátkych hier, ktorým budete zlepšovať nielen svoje jazykové zručnosti, ale aj potrénujete svoj mozog a všeobecne pamäť a schopnosť sústrediť sa.

„V angličtine som potreboval rýchlo napredovať. Vybral som si Callanovu metódu. Po otestovaní ma vo Volis Academy zaradili do najbližšieho kurzu. Najviac oceňujem prístup, vždy sa snažia nájsť riešenie potrieb študentov.“  Pavol Pavlík, Visualcom

Jazyková škola VOLIS Academy pôsobí na slovenskom trhu od roku 2008 a je lídrom v oblasti jazykového vzdelávania. Priamo v centre Bratislavy zabezpečuje jazykovú výučbu cudzích jazykov pre verejnosť a firmy v podobe skupinových ako aj individuálnych kurzov.

Ak si vo VOLIS Academy kúpite 2 kurzy, tretí získate zadarmo. Zvýhodnená ponuka platí do 7. septembra 2018.

Referencie:

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 15:17