StoryEditor

Rozvíjajte potenciál svojich detí: Prihláste ich aj na mimoškolské aktivity

07.09.2018, 07:50
V školských laviciach si už deti zvykajú. Zvyknúť si však nemusia len na školský režim ale aj množstvo záujmových krúžkov, ktorými im vypĺňame ich voľný čas. Popoludňajšia logistika môže byť náročnejšia, ale čo by sme neurobili pre úspešnejší a bezstarostnejší život detí. Všetko začína výberom toho správneho krúžku...

Podporte prirodzenú zvedavosť

Človek je od prírody vnímavý a zvedavý. Pri deťoch to platí obzvlášť, preto je vhodné tieto vlastnosti rozvíjať. V krúžkoch, kde cítia podporu rovesníkov súčasne upevňujú aj svoje sociálne zručnosti. Okrem športu, hudby, tanca, kreslenia, informatiky, môžete zvoliť aj jazykové kurzy.

Podľa výskumov, deti, ktoré rozumejú aj inému jazyku okrem materinského, majú podstatne vyššie kognitívne schopnosti, kreativitu, aj logické myslenie.

Práve preto by s cudzím jazykom deti mali prísť do kontaktu čo najskôr. Najrýchlejšie a s minimálnou záťažou sa učí cudzí jazyk do ôsmich rokov. Po 25. roku života to už ide ťažšie.

Jazykové kurzy môžu zároveň fungovať aj ako forma doučovania, kedy lektor dieťaťu danú tému môže dovysvetliť tak, aby ju vedelo uplatniť a aktívne používať.

Pavol Ondovčák, riaditeľ Volis Academy, “Ponúkame jazykové kurzy pre deti navštevujúce základné a stredné školy, ktoré uprednostňujú individuálny prístup. V prípade doučovania je možnosť zvoliť si miniskupinky alebo úplne individuálne hodiny, podľa preferencií a potrieb študenta.”

Ak si chcete byť istý, či záujmový krúžok v podobe výučby cudzieho jazyka je to pravé pre vaše dieťa, navštívte ukážkovú hodinu, na ktorej získate prehľad o úrovni školy, jej prístupe, ako aj vedení samotnej hodiny.

Jazyková škola VOLIS Academy pôsobí na slovenskom trhu od roku 2008 a je lídrom v oblasti jazykového vzdelávania. Priamo v centre Bratislavy zabezpečuje jazykovú výučbu cudzích jazykov pre verejnosť a firmy v podobe skupinových ako aj individuálnych kurzov.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 02:27