StoryEditor

Ako obstál Samsung Galaxy Note9 v rukách uznávanej vedkyne?

28.09.2018, 00:00
Smartfón Samsung Galaxy Note9 si vyskúšala uznávaná vedkyňa a lekárka z Ústavu experimentálnej endokrinológie Biomedicínskeho centra SAV.

Doc. MUDr. Barbara Ukropcová, PhD. sa venuje výskumu systémových a molekulárnych mechanizmov účinkov pohybovej (ne)aktivity na zdravie ako aj uplatneniu cvičenia v prevencii a liečbe chronických metabolických, kardiovaskulárnych, onkologických a neurodegeneratívnych ochorení. Je držiteľkou ocenenia Absolútna Slovenka roka 2017.

Aký typ smartfónov ste doteraz používali?

Už niekoľko rokov používam telefóny Samsung, naposledy to bol Samsung GalaxyEdgeS6. Moja práca vyžaduje aj relatívne extenzívnu komunikáciu, takže smartfón sa pre mňa stal pracovnou pomôckou, vďaka ktorej môžem vybavovať pracovnú agendu prakticky kdekoľvek. Napríklad po ceste do práce (v úlohe spolujazdca) stihnem vybaviť podstatnú časť pracovnej korešpondencie, alebo si prečítať odborný článok, čo mi šetrí pracovný čas.

Mali ste možnosť si na pár dní vyskúšať nový Galaxy Note9 s unikátnym perom S Pen. Ako ste s ním boli spokojná?

Pero S Pen je ako ďalší samostatný nástroj, ktorým som si pri zapisovaní poznámok mohla prepnúť hudbu zo Spotify, skúsila som ho na diaľkové ovládanie fotoaparátu, prezeranie galérie fotografií či na premietanie PowerPointovej prezentácie. Veľmi intuitívne pôsobí funkcia zväčšovacej lupy.Veľmi rada si píšem poznámky rukou, a s týmto perom sa dokonca aj výborne kreslí. Skutočne sa veľmi rýchlo nabíja, a bolo teda vždy poruke.

Ktorá z funkcií sa vám najviac páčila na Galaxy Note9?

Veľká obrazovka, výborný fotoaparát, ktorý sa dynamicky prispôsobí asi akýmkoľvek svetelným podmienkam, rýchle nabíjanie a dlhá výdrž batérie ako aj vysokokapacitná pamäť - to sú črty, ktoré sa mi na Note9 veľmi páčia. Telefón často využívam na čítanie odborných textov, takže kvalita zobrazenia a jeho prispôsobenie sa svetelným podmienkam okolia, ktoré umožňuje pohodlné sústredené čítanie, je super, ale asi najviac sa mi páčia fotky, ktoré dokáže vytvoriť jeho duálny fotoaparát. Note9 reaguje rýchlo, a pôsobí skutočne „user friendly“ - jeho používanie je intuitívne, pracuje inteligentne a rýchlo. Možnosť prenosu obrazu prenosnými adaptérmi HDMI na externé zariadenie som zatiaľ nevyskúšala, ale taký adaptér si musím zaobstarať. Keďže veľa prednášam, viem si predstaviť, že túto možnosť budem využívať veľmi často.

Ako hodnotíte novú kameru a jej funkcie, kvalitu fotografií a videí, superspomalený záber, novú funkciu optimalizácie scény?

Keďže už dávnejšie fotím najmä s telefónom, kvalitný fotoaparát je pre mňa rovnako dôležitý. Na Note9 zvlášť oceňujem inteligentné funkcie dynamického zaostrovania a clony, a to, ako vás telefón priateľsky upozorní na to, že niekto z fotografovanej skupiny ľudí žmurkol.

Boli ste spokojná s výdržou batérie?

Výdrž batéria je jednoznačne nadštandardná, čo mi veľmi vyhovuje najmä počas cestovania ale aj v každodennom zhone, keď uprostred množstva rôznych aktivít zabudnem mobil dobiť – a on ma príjemne prekvapí tým, že napriek tomu vydržal takmer 48h plnej prevádzky. Podobne ma príjemne prekvapila rýchlosť, s akou sa batéria dobije, to je občas veľmi praktické.

Komu by ste Samsung Galaxy Note9 odporučili?

Galaxy Note9 by som odporučila každému, kto využíva telefón ako pracovný a komunikačný nastroj. Umožňuje efektívny „multitasking“. Výkonnosť tohto telefónu dáva človeku voľnosť komunikácie (prenosu zvuku, dát a obrazu) v rámci tímu, blízkych i vzdialených spolupracovníkov, a to prakticky v akejkoľvek profesii. Určite sa zíde lekárom, pedagógom, umelcom, vedcom, architektom, manažérom..., ľuďom, ktorí potrebujú efektívne organizovať činnosť väčšej skupiny ľudí a efektívne využívať čas

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 08:00