StoryEditor

6 najčastejších mýtov ohľadom zabezpečenia auta

17.10.2018, 00:00
Viete o zabezpečovacích systémoch do áut, no napriek tomu nad nimi nepremýšľate? Nevsádzajte všetko len na šťastie!

Keď jedno ráno vaše milované auto pred domom nenájdete, bude už neskoro premýšľať nad tým, čo ste mohli spraviť, no nespravili. Vyvraciame 6 najčastejších argumentov, prečo si majitelia áut myslia, že zabezpečenie svojho vozidla nepotrebujú.

Argument číslo 1: Moje vozidlo je už z výroby zabezpečené proti krádeži.

Protiargument: Nie dostatočne. Vozidlo z výroby je síce štandardne zabezpečené imobilizérom, avšak toto zabezpečenie nie je postačujúce a nezaručuje, že vám vozidlo neukradnú.

Argument číslo 2: Ak si dám namontovať zabezpečovací systém, stratím nárok na záruku vozidla.

Protiargument: Určite nie. Montáž zabezpečovacieho systému VAM nemá žiadny negatívny vplyv na záruku auta. Spoločnosť VAM system navyše preberá záruku na všetky nimi zasiahnuté časti vo vozidle.

Argument číslo 3: Mám poistku proti krádeži, zabezpečovací systém nepotrebujem.

Protiargument: Poistka proti krádeži má oproti zabezpečovaciemu systému zopár nevýhod. V prvom rade sa musíte zmieriť s tým, že svoje milované auto pravdepodobne už nikdy neuvidíte. V druhom rade, ak vám aj poisťovňa poistnú udalosť uzná, vyplatí vám len zostatkovú hodnotu vozidla. Za ňu si však auto rovnakého typu a výbavy kúpite iba ťažko. Pripravte sa tiež na to, že si na vyplatenie peňazí počkáte približne pol roka.

Argument číslo 4: Dám si namontovať zabezpečovací systém, ale zlodeji ukradnú moje vozidlo aj tak.

Protiargument: Ak by sa to stalo, bolo by to prvýkrát za celú 20-ročnú históriu firmy. Zlodeji sa síce pokúšali ukradnúť až 500 áut s namontovaným zabezpečovacím systémom VAM, nepochodili však ani raz.

Argument číslo 5: Montáž zabezpečovacieho systému bude zdĺhavá.

Protiargument: Montáž zabezpečovacieho systému VAM vám technici vedia spraviť do niekoľkých hodín. Navyše, v prípade záujmu, vedia vycestovať aj za vami a namontovať vám tento systém vo vašej garáži.

Argument číslo 6: Budem musieť na to, že si mám aktivovať zabezpečovací systém, neustále myslieť a bude to zaberať veľa času.

Protiargument: Aktivácia a deaktivácia zabezpečovacieho systému VAM je až detsky jednoduchá. V rámci montáže vám technici do palubnej dosky namontujú časť, do ktorej len jednoducho vložíte kazetku a auto klasicky naštartujete. Pri vystupovaní z auta ju zase vyberiete. Bez použitia kazetky vozidlo nebude možné žiadnym spôsobom naštartovať.

Ako VAM systém vôbec funguje?

Elektromechanický zabezpečovací systém VAM je 6-cestný imobilizér, ktorý zabezpečí ochranu vášho auta pred použitím rušičiek GPS/GSM/GPRS signálu, čítačky kódov či diaľkových ovládaní, ale aj výmenou spínacej skrinky, riadiacej jednotky motora či palubnej dosky. Nebude možné použiť ani duplikát kľúča.

Prečo je VAM systém neprekonateľný?

V každom vozidle je montáž zabezpečenia individuálna, vždy sa totiž zabezpečujú iné často a na iných miestach. Každé auto tak používa vlastný logický kód kombinatoriky.

Montáž systému po celom Slovensku

VAM systém si do svojho vozidla môžete dať namontovať na pobočkách v Bratislave, Nitre, Kalnej nad Hronom a Lemešanoch na východe Slovenska. Ak to do týchto miest máte ďaleko, technici za vami radi prídu až do vašej garáže.

Viac o tom, prečo je zabezpečovací systém VAM pre zlodejov neprekonateľný, nájdete na: www.autoalarm-vamos.sk.

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 09:54