StoryEditor

Zdravie za odmenu a odmena za zdravie!

18.10.2018, 00:00
Trend odmeňovania aktívneho životného štýlu sa dostáva aj ku nám! Radosť z neho môže mať každý človek preferujúci pohyb, šport a zdravú životosprávu.

Fyzická aktivita v rôznej podobe prospieva každému z nás. Nie je až tak dôležité, či človek pravidelne pláva, behá, venuje sa cyklistike, alebo jednoducho chodí pešo. Každá takáto aktivita zvyšuje vitalitu človeka, zlepšuje nielen fyzické, ale i mentálne zdravie a znižuje riziko vážnejších srdcovo-cievnych chorôb. Ľudia, ktorí sa o seba aktívne starajú, za to bývajú prirodzene odmenení –  pevným a odolným zdravím. Dnes však za aktívnu starostlivosť o zdravie môže každý získať ešte niečo navyše. Tento trend, ktorý sa stáva čoraz populárnejším v zahraničí, sa pomaly dostáva aj ku nám, z čoho môže mať radosť každý človek preferujúci aktívny životný štýl.

V súčasnosti si čoraz viac ľudí začína sledovať a zaznamenávať dáta o svojom pohybe a aktivite. „Tracking devices“, tj. zariadenia určené na meranie fyzickej aktivity a životných funkcií, sa čoraz častejšie objavujú na zápästiach mužov aj žien v rôznom veku. Možnosť sledovať si počet odbehnutých kilometrov, dĺžku chôdze počas dňa, či množstvo spálených kalórii, umožňuje aj mnoho mobilných zariadení. Preto takéto detailné informácie o fyzickej aktivite môže mať dnes už takmer každý z nás. Potenciál monitoringu zdravého životného štýlu a fyzickej aktivity si všimli a začali využívať aj rôzne inštitúcie, ktoré tak začali motivovať ľudí k zdravšiemu životnému štýlu.

Touto myšlienkou sa inšpirovala aj novovzniknutá platforma s názvom Mojevýhody, vďaka ktorej má dnes každý aktívne žijúci človek možnosť získať odmenu za zdravú životosprávu. Členovia klubu Mojevýhody sú za svoju aktivitu odmenení bodmi alebo kreditmi, za ktoré si od svojej zdravotnej poisťovne môžu vybrať rôzne zdravotné ale i nezdravotné benefity a výhody navyše. Odmenou tak môžu byť príspevky v rôznej výške na zdravotné potreby, preventívne a iné vyšetrenia zdarma, ale i preplácanie športových podujatí, športových pomôcok, a iné zaujímavé zľavy.

Viac informácií o spôsobe odmeňovania aktívneho životného štýlu nájdete na stránke  www.mojevyhody.sk/ziskaj, kde sa v prípade, ak by vás táto možnosť zaujala, môžete priamo registrovať a začať získavať svoje benefity navyše.

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 08:16