StoryEditor

Ako budovať úspešný malý eshop?

13.11.2018, 13:50
Môžu byť aj malé a stredné slovenské eshopy konkurencieschopné v boji so zahraničnou konkurenciou? Ako preniknúť na susedný český trh a uspieť tam? Na tieto otázku sa pokúsi dať odpoveď Asociácia eshopov na svojej bezplatnej konferencii už vo štvrtok (22. novembra) v Aule Ekonomickej univerzity v Bratislave - Petržalke.

Mikro eshopy – ideálny štart do podnikania a rastúca ekonomická sila

Na Slovensku funguje už viac ako 10 000 internetových obchodov. Veľká časť z nich je prevádzkovaná ako mikro eshopy. Pre ich prevádzkovateľov sú prostriedkom na extra príjem popri zamestnaní. Robia ich takpovediac „na kolene“, bez know-how a intuitívne. Táto skupina on-line podnikateľov už dnes prispieva nemalou mierou k rastu HDP na Slovensku, a súčasne patrí medzi najväčších zamestnávateľov. Odhaduje sa, že v tomto sektore pracuje viac ako 40 000 ľudí. Založenie a prevádzkovanie vlastného eshopu navyše patrí medzi najpopulárnejšie formy podnikania absolventov vysokých škôl a mladých ľudí, čo má pozitívny vplyv na pokles nezamestnanosti a rozširovanie základne malých a stredných podnikateľov na Slovensku.

Ako fungovať dobre v globálnej konkurencii?

Slovenské eshopy čelia obrovskému tlaku konkurencie. Nielen v rámci vytvárania jednotného digitálneho trhu Európskej únie, ale súperia tiež s ázijskými a americkými gigantami. Asociácia eshopov (AE) je profesijným združením eshopov na Slovensku i v ďalších krajinách. Snaží sa rozširovať počet podnikateľov v ecommerce a pomáhať eshopom obstáť na silno konkurenčnom on-line trhu. Navyše spája jednotlivé časti ekosystému ecommerce – okrem internetových obchodov tiež transakčných partnerov, prepravné spoločnosti, agregátorov ponúk, ale tiež FinTech spoločnosti, ktoré prinášajú do biznisu inovácie. Jednou z edukačno-networkingových aktivít AE je i pripravovaná bezplatná konferencia s názvom „Môžu byť slovenské malé a stredné eshopy v rodiacom sa jednotnom digitálnom trhu Európskej únie konkurencieschopné?!“

Sledujte konkurenciu a odlíšte sa

Na konferencii objavíte tipy a triky ako na efektívne riadenie mikro a malého eshopu eshopu. Absolútne kľúčovým predpokladom pre úspech vašich on-line aktivít je odlíšenie od konkurencie. Prečo a ako si zanalyzovať vašich konkurentov vám prezradí expert na e-commerce Michal Král, ktorého portáwww.pricemania.sk dosiahol už po troch rokoch fungovania 1 mil. návštev mesačne a pracuje pre všetkých najväčších e-commerce hráčov na trhu ako Alza.sk, Mall.sk, Hej.sk, Martinus.sk a stovky ďalších.

Ako expandovať do Čiech?

Mnoho eshopov uvažuje o expanzii na rádovo väčší susedný český trh. O tom, čo to obnáša, ako sa na to pripraviť a ako sa presadiť za riekou Moravou bude hovoriť Lumír Kunz, CEO najväčšieho českého online trhoviska, Aukro.cz.   

Nestrácajte zákazníkov

Často je veľmi ťažké a nákladné dostať potenciálnych zákazníkov na stránku svojho eshopu. Je však ešte ťažšie urobiť z nich reálnych zákazníkov. Pritom často všetko zlyhá na maličkostiach a aj keď hľadaný tovar máte v ponuke, zákazník sa k nemu jednoducho nedokliká. Ako sa s tým popasovať a pretaviť väčšie množstvo návštev na nákupy porozpráva známy e-commerce podnikateľ a zakladateľ analytického nástroja Luigi´s Box, Radoslav Balajka.

Konferencia sa uskutoční vo štvrtok (22.11.2018) v Aule Ekonomickej univerzity v Bratislave – Petržalke v čase od 09.00 do 15.30 hod.

Registrácia
Účasť je bezplatná. Podmienkou účasti na konferencii je len registrácia emailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Kapacita konferencie je limitovaná.

Konferencia je realizovaná s podporou Slovak Business Agency ako partnera Konferencie Asociácie eshopov 2018.

Podujatie je realizované s podporou SBA ako partnera Podujatia


Podrobnejšie informácie o konferencii nájdete na http://asociaciaeshopov.sk/.


Kontakt

Peter Papan | CEO

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

mobil: +421907720383

Asociácia eshopov | integrátor e-commerce na Slovensku a v Českej republike

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 18:33