StoryEditor

Výkon pracovnej stanice vo vlastných rukách

02.12.2018, 23:00
Skutočné výkonný notebook, ktorý môžete celý deň prenášať a bez problémov ukázať na pracovných stretnutiach alebo poradách, bol ešte donedávna nedosiahnuteľnou métou. Doteraz bolo vždy potrebné obetovať buď mobilitu, alebo výkon.

To najlepšie z oboch svetov

Spoločnosť Lenovo sa výkonným mobilným zariadeniam venuje už niekoľko rokov. Mobilné pracovne stanice najvyššieho radu ThinkPad P, vychádzajú z desktopového radu ThinkStation, kde je nekompromisný výkon na prvom mieste. Notebooky ThinkPad P, teda zosobňujú atribúty desktopových pracovných staníc v mobilnom a štýlovom zariadení, ktoré s vami dokáže precestovať celú zemeguľu.

​Najnovšia pracovná stanica z rady notebookov Lenovo ThinkPad, sa volá P1. Je to posledná zastávka v evolúcií mobilných pracovných staníc, takže sa v nej zosobňuje to najlepšie, čo vie dnes poskytnúť svet výpočtovej techniky.

Nekompromisný

Do štýlového a tenkého šasi s hrúbkou iba 18,4 mm a hmotnosťou 1,7 kg, sa inžinierom z Lenovo podarilo vtesnať dychberúci výkon. Tomuto technickému skvostu kraľuje ôsma generácia procesorov Intel® Xeon®, známa z výkonných serverových staníc. K takémuto výkonu je potrebné veľké množstvo pamäte, takže si môžete zvoliť až 64 GB najrýchlejšej RAM a 4 TB SSD úložisko, ktoré na počkanie uskladní gigabajty vašich dôležitých dát. Výkonná pracovná stanica musí obsahovať aj profesionálnu grafickú kartu, vďaka ktorej zabezpečíte hladký a bezproblémový chod aj tých najnáročnejších aplikácií. K dispozícií je špičková grafická karta Nvidia Quadro, na ktorú sa denne spoliehajú svetovo najuznávanejší odborníci v oblastiach dizajnu a grafiky. Tieto porcie výkonu si užijete na precíznom a dotykovom displeji s IPS panelom, ktorý má kompaktnú uhlopriečku 15,6˝ palca s rozlíšením až 4K.

Zaručený chod profesionálnych programov

Pri práci s náročnými aplikáciami je potrebné mať celý pracovný proces plne pod kontrolou. Lenovo ThinkPad P1 obsahuje certifikáty ISV (nezávislí dodávatelia softvéru). To znamená, že ThinkPad P1 bol testovaný na bezproblémovú inštaláciu a chod náročných aplikácií, ktoré používajú profesionáli, inžinieri, architekti a grafici. Viac o jednotlivých certifikátoch notebooku ThinkPad P1 môžete zistiť tu.

Nájsť limity je ťažké

Lenovo P1 je zároveň aj plnohodnotným členom rodiny ThinkPad. To znamená, že získate zariadenie, ktoré prešlo viac ako 200 testami kvality a zároveň spĺňa 12 armádnych noriem odolnosti. To znamená, že P1 znesie nadmernú vlhkosť, extrémne striedanie teplôt, silné vibrácie a mnoho iných. Tento notebook tak znesie podmienky, ktorým ho pravdepodobne nikdy nevystavíte. Zvláda všetky prostredia od arktickej zimy až po púštne búrky. Nie je preto žiadnym prekvapením, že notebooky ThinkPad patria k obľúbenej výbave prieskumníkov, dobrodruhov a dokonca sú jediným certifikovaným notebookom, ktorý je možné používať na medzinárodnej vesmírnej stanici ISS. Notebook vás nebude určite obmedzovať ani v konektivite a výdrži. K dispozícií tak máte dvojicu vysokorýchlostných portov Thunderbolt, USB 3.0 ale nechýba ani HDMI v najvyššej verzií 2.0. Takto silná zostava potrebuje naozaj výkonnú a silnú batériu. ThinkPad P1 však nezaostáva ani v tejto oblasti, práve naopak, s výdržou až 13 hodín sa stáva novým rekordmanom vo svojej triede ultra výkonných mobilných pracovných staníc.

Na limity tohto notebooku v oblasti výkonnosti, výdrže a odolnosti pravdepodobne nikdy nesiahnete. Aj vďaka tomu sa naňho budete môcť spoľahnúť pri akejkoľvek úlohe, ktorá vám napadne a ThinkPad P1 vás nikdy nesklame. Viac informácií o novej pracovnej stanici Lenovo ThinkPad P1 sa dočítate tu.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 16:19