StoryEditor

Nový význam slova Extreme

05.12.2018, 23:00
Ak dnes počujeme slovo ThinkPad, väčšina z nás si predstaví nekompromisný, pracovný notebook, na ktorý sa celosvetovo spolieha celá plejáda odborných pracovníkov a biznismenov.

Značka ThinkPad oslávila minulý rok 25. rokov svojej existencie a do roku 2014 sa predalo 100 miliónov kusov tejto legendárnej rady notebookov.

Zrodil sa Extreme

Celosvetový úspech zariadení ThinkPad však nezastavil dômyselných vývojárov v neustálom vylepšovaní tejto produktovej rady.  V roku 2012 sa na svet dostala ešte pokročilejšia verzia ThinkPadu s označením X1 Carbon. V dobe svojho uvedenia to bol jeden z najľahších, najtenších a najvýkonnejších notebookov na svete. Jeho telo bolo spracované z prémiových materiálov ako sú horčík a karbónové vlákna. Lenovo X1 Carbon je momentálne už vo svojej šiestej generácií a jedná sa obľúbený biznis notebook najvyššej triedy. V jednom smere však bolo možné koncept notebooku Carbon aj naďalej zlepšovať. Týmto posledným evolučným krokom je nový Lenovo ThinkPad X1 Extreme, ktorý odstránil poslednú slabinu zariadení Carbon - nižší grafický výkon pri náročných grafických aplikáciách a hrách. Kráľ je mŕtvy, nech žije nový kráľ Lenovo ThinkPad X1 Extreme!

Rebel a biznismen v jednom

Tento notebook klame telom a navonok takmer nemáte šancu zistiť, že mu vo vnútri tikajú poriadne nabrúsené komponenty. Tak ako pri športových hatchbackoch a ich civilných verziách v automobilizme, aj X1 Extreme sa od klasického Carbonu líši drobnými a nenápadnými úpravami, ktoré však určite neuniknú trénovaným očiam znalcov. Nápis X1 Extreme v pravom dolnom rohu obrazovky hovorí za všetko a budí rešpekt. Tento notebook vám dokáže poskytnúť neuveriteľný výkon, záleží na tom akú  zostavu si vo finále vyskladáte. Pri najvyššej konfigurácií môžete mať procesor Intel® Core™ i7 s technológiu vPro™. Doplniť ho môžete až s 64 GB pamäťe RAM a úložisko môže byť vyskladané ako 2x1 TB SSD disky. O vysoký grafický výkon sa postará profesionálna hráčska karta Nvidia® GeForce® 1050 Ti MaxQ so 4GB vlastnej videopamäte, ktorá sa osádza len do hráčskych počítačov a notebookov. V súčasnosti tak neexistuje aplikácia alebo hra, ktorej by sa X1 Extreme zľakol a nespustil ju. Popri klientskej prezentácií si tak na porade môžete nerušene zahrať najnovšiu hru bez toho, aby ostatné osadenstvo niečo tušilo. Tieto výkonové orgie si navyše vychutnáte na 4K displeji s 15,6˝ uhlopriečkou, 100 % Adobe 8+2 bitovou hĺbkou farieb a najvyšším zobrazovacím štandardom Dolby Vision™ s podporou HDR. Navyše malé a nenápadné reproduktory disponujú štandardom Dolby Audio™ Premium, takže hrajú oveľa lepšie ako by ste možno čakali. Takto vysoký výkon musí byť neustále pod kontrolou, preto slúži na odvetrávanie pokročilý systém ventilátorov.

Extreme, ktorý ľúbi extrémy

Nový notebook X1 Extreme však ostal aj pravým ThinkPadom a testuje sa podľa 12 armádnych noriem a prechádza 200 testami kvality. Neprekvapí ho tak striedanie teplôt, nadmerná vlhkosť, piesok a ani občasné pády. Nezáleží, či ho zoberiete do arktickej zimy alebo na vesmírnu stanicu, všade sa bude cítiť ako doma. Extrémna odolnosť a prenosnosť (notebook váži najviac iba 1,8 kg a má hrúbku 18,7 mm), kráča ruka v ruke s veľmi výkonnou 4-článkovou batériou, ktorá vydrží na jedno nabitie až 15 hodín a navyše disponuje rýchlym nabíjaním. Za hodinu nabíjania tak získate až 80% energie, čo vám bohato vystačí na celý pracovný deň.

Pripojí sa všade

Veľká a bezproblémová konektivita notebookov ThinkPad je zachovaná aj pri zariadení X1 Extreme. K dispozícií je dvojica portov USB 3.1, 2x zdieľané porty Thunderbolt 3 a HDMI 2.0. Máte tak dostatok možností na pripojenie ďalších vysokorýchlostných zariadení. Taktiež je tu podpora pre dokovaciu pracovnú stanicu ThinkPad Thunderbolt.  

To najlepšie z počítačového sveta

Nový notebook Lenovo ThinkPad X1 Extreme je viacúčelovým a výkonným zariadením, ktoré s prehľadom zvládne všetky pracovné a zábavné úlohy dnešného počítačového sveta. Navyše si ho vďaka výkonnej batérií a odolnému šasi môžete zobrať všade zo sebou. Extreme je vo svete počítačov novou normou, ktorú bude veľmi ťažké prekonať. Viac informácií o ThinkPad X1 Extreme nájdete tu.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 17:51