StoryEditor

Fľaše na whisky: Svet je ukážkou rozmanitosti dizajnu

10.12.2018, 23:00
Dizajn je síce subjektívna záležitosť, niektoré sa ale predsa len páčia viac než tie ostatné. Umelecký svet pritom pravidelne navštevujú aj fľaše whisky.

Hoci aj v ich prípade ide o obal, ktorý v prvom rade slúži na ochranu obsahu vnútra, výrobcovia sa stále predbiehajú, kto urobí ten svoj o čosi unikátnejším. V každom prípade netreba zabúdať na jedno: dôležité je predsa len to, čo je vo vnútri.

Slovenská whisky Nestville stavia na luxuse a jednoduchosti

Slovenská Nestville Whisky postavila svoj dizajn na tradičných farbách whisky, pričom využila aj prvky jednoduchosti a luxusu. Jej produkty tak vyzerajú dobre v každom prostredí, modernom či tradičnom, pričom je z nich už na diaľku jasné, že ide o whisky. Samozrejmosťou je odlíšenie jednotlivých fľašiek v portfóliu značky.

Zatiaľ čo 6-ročná Nestville Whisky, ktorá je vstupným produktom do sveta Nestville, má obdĺžnikový tvar, tie kúsky, ktoré sú v portfóliu posadené vyššie, majú fľaše okrúhle a vyššie. Výnimkou je Nestville Whisky Master Blender, ktorá má výrazne hranatú fľašu.

Aký príbeh rozpráva dizajn a názov slovenskej značky Nestville?

Samotný názov Nestville sa skladá z dvoch slovíčok – Nest (hniezdo) a Ville (skratka anglického village – obec). Dokopy tieto dve slová teda vytvárajú slovko Hniezdne, čo je obec, kde sídli táto jedinečná slovenská whisky. Symbol hniezda sa pretavil aj do samotného loga, spoločnosť mu robia dva veľké bociany, ktoré sú symbolom šťastia, plodnosti a mieru.

Symbol hniezda je pritom na spodnej strane embosovaný aj priamo do skla fľaše a ďalším zo symbolov Nestville je aj koruna, ktorá je v spišskej oblasti častou súčasťou erbov niektorých miest a tiež Spišskej župy.

Zvieratá sú častou súčasťou značiek whisky

Značky whisky ako napr. Wild Turkey, Redbreast, Famous Grouse – tie všetky vo svojich názvoch skrývajú zvieratá, obzvlášť vtáky, čo je aj prípadom Nestville-u. Symbolizujú voľnosť, ktoré im dávajú krídla a neobmedzenú možnosť zažívať tie najkrajšie zážitky. Tieto vtáky sa často pretavujú napr. aj do dizajnu etikiet, aby ešte viac podčiarkli slobodu.

Chcete vedieť, ako sa vyrába whisky?

Svet whisky v sebe skrýva rôzne zákutia, ktoré len tak ľahko neodhalíte, pokiaľ to nevidíte na vlastné oči. Práve preto v rodisku Nestville Whisky, v dedine Hniezdne, existuje svetový unikát Nestville Park, v ktorom si svoju zábavu nájdu dospelí aj deti. Tí väčší ochutnajú tunajšiu slovenskú whisky a dozvedia sa všetko o tom, ako tento nápoj vzniká a tiež o jeho histórii. Deti si zase budú môcť užiť množstvo podujatí, ktoré sa tu počas roka konajú.

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 13:12