Zapnuté kúrenie alebo, v lepšom prípade, blčiace drevo v krbe, vaši najbližší, deka... tú atmosféru cítiť až sem. K takejto scenérii podľa nás neodmysliteľne patrí aj niečo na zahriatie, napr. teplý alkoholický drink. A na jeho vytvorenie sa perfektne hodí slovenská Nestville Whisky.
Nestville sa ideálne hodí aj na vianočný stôl
Whisky je perfektným nápojom pre vianočné chvíle. Pomáha vytvárať dobrú náladu a pripomína príjemné chvíle strávené s blízkymi. Ak si Nestville Whisky navyše spojíte so zimnými chuťami, ktoré vytvoria napríklad klinčeky, škorica alebo vanilka, o dokonalé vianočné pitie máte postarané.
... Ale aj do pečenia
Možno sa budete diviť, ale whisky Nestville sa dá dobre použiť aj pri pečení (takže z jej kúpy sa poteší aj manželka ). Je vhodným doplnkom do bublaniny, alebo aj do sladkých cupcakes. Na základe toho, ktorú whisky si vyberiete, môžete benefitovať z rôznych jemných chutí, ktoré whisky získala počas dozrievania.
Poďme ale naspäť k sviatočnému osvieženiu. Urobte si Vianoce ešte krajšími s drinkami, ktoré vás príjemne zahrejú a potešte seba aj svojich blízkych:
Nestville Cidy Villy
Tradičný recept zložený z teplých jesenných alebo zimných ingrediencií. Na jeho vytvorenie budete potrebovať:
25 ml slovenskej whisky Nestville blended
400 ml jablčného cideru
Šťavu z polovice citróna
Lyžičku vanilkovej arómy
Pár kvapiek Angostury (koreneného bitteru)
Vanilkový lusk a sušený citrón na oblohu
Višňová lahôdka (nielen) pre dámy
Nestville Whisky má v ponuke aj výborný Cherry likér a ten sa ideálne hodí na výrobu višňového punču:
25 ml Nestville Cherry likéru
1 fľašku polosladkého červeného vína
500 ml horúcej vody
Zopár paličiek škorice
100 g hnedého cukru
Šťavu z jedného pomaranča a z polovice citróna
Ovocie (zavárané čerešne, mandarínky)
Pomarančovú kôru na ozdobenie
Všetky ingrediencie (okrem štiav z pomaranča a citróna) zmiešame v hrnci a privedieme k varu. Keď punč začne vrieť, vypnite platňu, dolejte ovocné šťavy a ovocie, premiešajte a nechajte odstáť. Dozdobte pomarančovou kôrou a podávajte.
(pr)