StoryEditor

Nemáte ešte všetky darčeky? Kvalitná fľaša poteší, tu sú naše tipy

20.12.2018, 06:47
Vianoce sú za rohom a zrejme aj vy máte niekoho, komu neviete vymyslieť ten správny darček. Či už ide o brata, obchodného partnera, alebo svokru, takmer každého poteší fľaša kvalitného alkoholu. Aký druh však vybrať?

Pre náročných, ktorí si potrpia na kvalitu: Goral Vodka Master

Sedemkolónová destilácia, sedemnásobná filtrácia a najčistejšia voda spod Belianskych Tatier – to sú tri charakteristiky slovenskej Goral Vodka Master. K tomu pridajte medaily zo zahraničných súťaží po celom svete od Beverly Hills až po Hongkong a získate ideálny tip na darček pre každého, kto si obľúbil vodku. Koniec koncov, získala si aj priazeň majiteľa presláveného obchodného domu GUM na moskovskom Červenom námestí. Jej jemnosť a čistotu ocení človek tak osamote, ako aj na ľade či v miešanom drinku. Na sviatky, ako sú Vianoce či Nový rok, ide jednoznačne o skvelú voľbu.

GVM - GAS Familia

Najmä pre dámy: Bublinky a ešte raz bublinky

Takmer každá žena ocení dobré šampanské alebo sekt. Zväčša platí, že čím je vyššia cena, tým vyššia je aj kvalita. Pozor však, sladké sekty sú skôr naša záležitosť. Pravé šampanské z Francúzska je suché, a tak ním dámam so sladkým jazýčkom asi až takú radosť neurobíte. Zato milovníčky suchého moku budú nadšené.

Pre tých, ktorí si alkohol vychutnávajú: Nestville Whisky

Ak whisky, tak Nestville. Ide o slovenskú značku, ktorá má úspechy aj na zahraničných súťažiach, napriek tomu ju ešte veľa milovníkov tohto nápoja nepozná. Preto bude pod stromčekom vítaným osviežením. Určite sa oplatí vyskúšať aj jej limitované edície, napríklad Nestville Whisky Master Blender 9 y.o. Na dosiahnutie ideálnej chuti whisky je v nej zmiešaný destilát zo štyroch vybraných dubových sudov plnených na zrenie koncom roku 2008 a v roku 2009. Pozor, táto limitovaná edícia ponúka len 1 475 fliaš, pričom každá z nich má vlastné číslo.

Nestville - Nestville

Pre veselé povahy: Originál Spišská hruškovica či slivovica

Ovocie a alkohol tvoria dvojicu už cele tisícročia. Posledné roky badáme návrat k prírodným produktom, preto keď darovať hrušku či slivku vo fľaši, tak jednoznačne pravý destilát. Ten sa získava z ovocia bez pridania rôznych aróm či inej chémie. V obchode treba hľadať nápoje s koncovkou -ica – teda nie višňa, ale višňovica. Výborné sú v tejto kategórii napríklad Originál Spišské destiláty od firmy GAS Familia. A záleží len na vás, či vyberiete slivovicu, hruškovicu, malinovicu, višňovicu alebo marhuľovicu.

Pre hrdých Slovákov: Originál Spišská borovička

Keby sme mali vybrať nápoje, ktoré by charakterizovali Slovensko, určite by medzi nimi nechýbala borovička. „Slovenský džin“ má svojich fanúšikov v rôznych vekových kategóriách, a preto môže byť skvelým darčekom, ktorý pod stromčekom poteší. V obchode hľadajte prívlastok „Spišská“ – tá je totiž držiteľkou chráneného zemepisného označenia a vyrába sa podľa pôvodnej receptúry.

Pre obdivovateľov viniča: Objavte Devín

Chcete na Vianoce niekoho potešiť kvalitným vínom? Nemusíte chodiť ďaleko, stavte na slovenskú odrodu Devín, ktorá vznikla v roku 1958 krížením tramínu červeného s veltlínskym červeno-bielym. A keďže ide o slávnostnú príležitosť, vyberajte kvalitné fľaše s označením bobuľový výber, výber z hrozna alebo neskorý zber.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 20:55