StoryEditor

BMW Group je najlepší zamestnávateľ v automobilovom priemysle

06.01.2019, 23:00
Prvé miesto v hodnotení zamestnávateľov podľa spoločnosti Universum and Trendence

Spoločnosť BMW Group opäť získala špičkové hodnotenia v uverejnenom prieskume zamestnancov, ktorý vytvorila spoločnosť Universum Young Professional Survey 2018 na základe hodnotení zamestnancov, ktorých skúsenosť so zamestnávateľom trvá od jedného do ôsmich rokov. Absolventi ekonomických smerov štúdia zvolili spoločnosť BMW Group za zamestnávateľa číslo jedna (2017: číslo jedna), u absolventov strojárskeho štúdia sa dostala na druhé miesto (2017: číslo tri) a medzi IT špecialistami získala tretie miesto (2017: piate). Pred ňou sa nachádzajú iba spoločnosti Google a Microsoft, čím sa stáva najpopulárnejším zamestnávateľom v automobilovom priemysle.

Milagros Caiña-Andree, členku správnej rady spoločnosti BMW Group zodpovedná za ľudské zdroje, výsledky komentovala: „Správa jasne ukázala, že medzi zamestnávateľmi patríme medzi uznávané spoločnosti.” Dodáva: „Hĺbková premena v našom priemysle poskytuje mladým talentom historickú príležitosť, aby vytvárali mobilitu budúcnosti. A to je niečo, čo priťahuje aj špecialistov z oblasti IT.”

Už septembrové výsledky prieskumu Trendence Young Professional Barometer 2018 označili spoločnosť BMW Group za najatraktívnejšieho zamestnávateľa v Nemecku. Výsledky vychádzajú z prieskumu medzi 18 000 zamestnancami, ktorí odpracovali jeden až desať rokov. Ako v predchádzajúcich rokoch, aj teraz sa spoločnosti BMW Group podarilo obhájiť vedúcu pozíciu, ktorú si drží už od roku 2012.

Ďalšie prieskumy ukazujú, že spoločnosť BMW Group patrí medzi mimoriadne atraktívnych zamestnávateľov z príťažlivého automobilového priemyslu aj pre iné vekové kategórie. Na základe jarného prieskumu Trendence Graduate Barometer 2018, ktorý sa zameral na 55 000 končiacich študentov, sa spoločnosť BMW Group umiestnila na prvom mieste v kategóriách Ekonomika aj Strojárstvo (2017: prvé miesto v oboch kategóriách). Medzi IT študentmi obsadila spoločnosť BMW Group druhé miesto (2017: tretie miesto) a stala sa najvyššie hodnoteným nemeckým automobilovým výrobcom. Spoločnosť tak dokázala zlepšiť svoje výsledky z predchádzajúceho roka.

BMW Group patrí medzi najpríťažlivejšie automobilové spoločnosti aj na medzinárodnej úrovni, čo dokazujú výsledky prieskumu Universum Global Ranking 2018, ktorý sa zameral na 229 000 študentov v 12 najväčších ekonomikách sveta. Spoločnosť obsadila v kategórii Ekonomika 17. miesto (2017: 16.) a v kategórii IT a Strojárstvo bola štvrtá (2017: piate miesto). V oboch kategóriách si tak udržala ďaleko najlepšie postavenie spomedzi automobilových spoločností.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 08:57