StoryEditor

6 dobrých dôvodov, prečo by ste si aj v zime mali užiť pobyt v krásnej prírode

07.02.2019, 23:00
Nie len leto, ale aj zima je ideálny čas na rodinnú dovolenku, lyžovanie, menšiu turistiku a spoznávanie svojho okolia. V našej krajine budete mať príležitostí na takýto relax a aktívny odpočinok veľmi veľa. Bude to vzrušujúce a zábavné a hlavne prospešné pre vaše zdravie a telo.

Pobyt v prírode nám poskytuje množstvo príležitostí na rôzne aktivity. Je to oveľa viac, než len skvelý spôsob, ako tráviť čas ako rodina, ide predsa aj o vaše zdravie. Dôvodov, prečo by ste mali teraz otvoriť šatníkovú skriňu a začať sa baliť na romantický pobyt je ale viac a my vám niektoré z tých najdôležitejších  pripomenieme.

Užijete si čerstvý vzduch a nádherný hotel v Liptovskom Mikuláši

Dobrých príležitosti na dovolenku v prostredí, ktoré je obklopené nádhernou prírodou je u nás niekoľko. Nízke a Vysoké Tatry sú toho skvelým dôkazom. Svojou krásou nelákajú len zahraničných turistov, ale aj obyvateľov malebného Slovenska. Ak by ste chceli pri takomto výlete ušetriť a dopriať si zároveň čo najväčší komfort, odporúčame vám navštíviť hotel v Liptovskom Mikuláši.

Po ubytovaní v modernom komplexe sa môžete zhlboka nadýchnuť a nechať unášať pocitom šťastia. Nie preto, že ste sa konečne odhodlali k dovolenke, ale preto, že ste obklopení stromami, ktoré medzi vás rozdeľujú veľkú kapacitu kyslíka. Váš mozog potom funguje lepšie, pretože sa zároveň s vyššou úrovňou kyslíka uvoľňuje v tele serotonín, vďaka ktorému sa cítite šťastní a spokojní.

To však nie je všetko. Čerstvý vzduch má ďalšie zdravotné výhody, napríklad zlepšuje krvný tlak, napomáha tráveniu a posilneniu imunitného systému. Ak sa teda ocitne vaše telo na niekoľko dní vo vyšších hladinách kyslíka, účinok týchto zdravotných prínosov sa ešte zvýši.

Nenáročné cvičenie s dobrým efektom

Pobyt v prírode je aj dokonalou náhradou klasického cvičenia, ktoré si v dôsledku vysokého pracovného tempa a nasadenia nemôžeme často dovoliť. Pri výletoch sa predsa hýbete, možno aj športujete, pretože vo viacerých strediskách sú ideálne podmienky na lyžovanie a iné zimné športy.

Navyše, pri týchto aktivitách spálite určite väčšie množstvo kalórii, ako keby ste sedeli v kancelárii. Aj takýto pohyb dokáže aktivovať kardiovaskulárny systém a je prospešný aj pre vaše pľúca. Nezabudnite sa ale na túto prechádzku a výlet vybaviť pohodlnými dámskymi teniskami v tej najlepšej kvalite, aby vás neboleli chodidlá.

Slnko je k vám bližšie

Intenzita slnečných lúčov je v zimnom období slabšia, takže len pobytom v prírode a zdravom prostredí si môžete dopriať vyššiu dávku takejto energie. Slnko a jeho sila nie sú ideálne len pre krásne opálenú pokožku. Zásobuje naše telo vitamínom D, ktorý je nevyhnutný pre naše blaho, pomáha telu vstrebávať vápnik a fosfor, čo sú dôležité prvky, ktoré potrebujú naše kosti a zuby.

Nebudete vystresovaní

Ak sa rozhodnete absolvovať pobyt v nádhernom hoteli v niektorom z najznámejších rezortov a spojíte takúto dovolenku s občasným pobytom v prírode, stres, úzkosť a depresie sa z vášho života vytratia. Možno tak konečne nájdete liek na neustále problémy s erekciou, pretože psychika a jej stav dokáže v našom živote ovplyvniť mnohé veci. Jednoduchšie, lacné  a lepšie riešenie vášho problému neexistuje.

Moderné a potrebné zariadenie hotela vám dnes ponúka ten najvyšší komfort a Wi-Fi pripojenie, je však dôležité naučiť sa komunikovať medzi sebou aj inak a dať si od používania technológií na chvíľu pokoj. Pokles neustálej stimulácie mozgu a tela takýmito modernými výdobytkami podporí vaše psychologické a emocionálne zdravie.

Výskum ukázal, že zelené priestory alebo farby v tomto tóne, môžu znížiť depresiu až o 71 %. Takýto relax  vám umožňuje vyhnúť sa chaosu a vychutnávať si jednoduchosť prírody.

Budete dobre spať

Pre dobré a dlhodobé fungovanie nášho tela je potrebné vynaloženú energiu aj niekde získať. Ideálnym spôsobom je, okrem stravy, aj spánok. Ak si vyberiete dobré ubytovanie v tom najlepšom regióne a doplníte takúto dovolenku aj o zaujímavé aktivity na čerstvom vzduchu, určite sa vám bude lepšie spať. Dobrý spánok je potrebný aj na to, aby sa vaše telo vedelo vysporiadať so zápalmi a zlepšiť spánkové cykly aj po návrate do bežného života.

Objavíte nové možnosti

Dovolenka tohto druhu vám poskytne aj veľa iných príležitostí alebo nových výziev a aktivít. Získate veľa príjemných a nezabudnuteľných zážitkov a skúseností, ktoré vás budú stimulovať správnym smerom. Aj tieto, pre niekoho možno bezvýznamné veci dokážu ovplyvniť zdravie mozgu a mentálne funkcie. Vyskúšajte a dobre sa pritom zabavte. Príležitostí máte u nás v našej krajine na to naozaj dosť a s novými poukazmi to bude možno pre vás ešte dostupnejšie.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 06:22