StoryEditor

Silná zbraň z mora pre vaše unavené telo: 100 %-ný BIO aktívny kolagén

07.03.2019, 23:00
O maximálnu možnú dokonalosť sa snažíme takmer všetci a využívame na tieto účely množstvo špeciálnych prípravkov a prostriedkov. Hľadanie ideálu krásy a dobrého zdravia bolo predsa predmetom záujmu od nepamäti. Často si ale ľudia neuvedomujú, že k tomu všetkému až tak veľa zasa nepotrebujeme.

Vedeli ste, že správna výživa, ktorú si pripravujete vo vašej štýlovej modernej kuchyni a pravidelné cvičenie, aspoň trikrát týždenne, vám môžu pomôcť optimalizovať produkciu kolagénu vo vašom tele? Áno, je to práve kolagén, ktorému vďačíme takmer za všetky funkcie nášho tela a  jeho bezproblémové fungovanie.

Diamant, ktorý sa postará o najkrajšiu pleť

Pokiaľ ide o náš vzhľad, mladosť, krásu a prirodzené vyžarovanie pozitívnej energie, bez kolagénu nič z toho nedosiahneme. Je ako diamant s obrovskou silou, ktorý zodpovedá za udržiavanie elasticity kože a sýtosti jej farby. Ide o jeden z najdôležitejších prirodzených proteínov súvisiacich s krásou. No nie je to všetko, čo kolagén dokáže.

Pomôže vám so štíhlou líniou

Kolagén predstavuje 30 %  telesného proteínu a tvorí 80 % z celkového množstva spojivového tkaniva. Vďaka jeho unikátnym vlastnostiam chudneme aj bez toho, aby sme si museli uťahovať opasky a držať komplikované diéty. Ideálne preto je, si jeho stabilnú úroveň zachovať v našom tele čo najdlhšie. S pribúdajúcim vekom je to ale samozrejme ťažšie.

Najviac ho majú deti a dospievajúce osoby zhruba do 20 roku života. Potom začína jeho prirodzená tvorba v tele klesať. Doplniť ho môžete samozrejme stravou, pretože ide o jednu z dôležitých bielkovín, ktorá je obsahom mnohých zdravých a voľne dostupných potravín a surovín. Objednať si  ho ale môžete aj ako 100 %-ný BIO aktívny morský Inca Collagen.

Kolagén ako bielkovinový proteín sa však nenachádza len v pokožke, ale aj v iných a rovnako dôležitých častiach nášho tela:

  • svaloch;
  • väzive;
  • šľachách;
  • chrupavke a i.

Vďaka svojmu unikátnemu pôsobeniu tak zlepšuje stav našich vlasov, pleti, chrupavky a kĺbov. Je za neustálou podporou regenerácie, úspešne bojuje proti celulitíde, nerovnomernému zafarbeniu kože (pigmentové škvrny) a oslabeniu svalstva.

Pomôže vám pri zmene k lepšiemu

Aj napriek neustálym pretekom s časom, sa nie je nikdy dobré a dopredu vzdávať, pretože existujú spôsoby, ako udržať úroveň kolagénu v tele dostatočne vysokú. Je nutné vyskúšať overené postupy a začať so sebou niečo konečne robiť. Ako povedal neznámy autor: "Neobávajme sa zlyhania, ale šancí, ktoré prepasieme, ak sa o nič nepokúsime."

Urobte preto krok vpred aj vy a využite svoje kvalitné lacné notebooky aj na inak užitočné informácie a presvedčte sa, že kolagén v kombinácii s pohybom a zdravou stravou je pre vás tá najsilnejšia zbraň.

Začnite vyváženou stravou

Vyvážená strava je veľmi dôležitá v každom smere. Rovnako ako u iných bielkovín, výskyt kolagénu závisí od toho, čo jeme. Takže najmä výberom správnych produktov môžeme v našom tele udržať jeho optimálnu úroveň.

Medzi najpopulárnejšie produkty patria:

  • sója a jej deriváty;
  • ovoce bohaté na vitamín C;
  • želatína;
  • tmavá zelenina ako je špenát, kapusta, špargľa a iné;

Veľmi užitočnými v tomto zmysle sú aj viac "svetlé" produkty, a to:

  • paradajky;
  • repa;
  • výrobky obsahujúce omega-3 mastné kyseliny;
  • mandle;
  • a napríklad avokádo;

V obchode je ich dostupnosť dnes naozaj veľká, čo znamená, že sa môžete stať dokonale vyzbrojeným človekom proti všetkým možným komplikáciám, ktoré by vám pri nedostatočnom prísune kolagénu mohli hroziť.

Doprajte si úľavu od bolesti chrbta a kĺbov

Aj jedinci trpiaci bolesťou chrbta môžu pri užívaní kolagénu nájsť vo svojom živote dlho očakávanú úľavu. Je veľmi dobré a dávno známe pravidlo, že práve tento bielkovinový proteín dokáže v našom tele zlepšiť stav kostí, chrbta, chrupaviek a kĺbov, vďaka čomu sa všetci potom cítime o niekoľko rokov mladší.

Samozrejme, aby sa kolagén dobre do tela vstrebal, musíte mať v sebe aj dostatočné množstvo vitamínu C a pravidelnejší pohyb, no a práve ubytovanie v prekrásnom rezorte a dobrom hoteli v Jasnej - môže byť skvelým začiatkom éry, kedy sa pri väčšej fyzickej aktivite na dostatočne veľkom a dlhom lyžiarskom svahu aj zabavíte.

Je to všetko o uvedomení si dôležitých faktov, prečo vlastne kolagén potrebujeme, a ako jeho produkciu dokážeme stimulovať. Tak sa o to pokúste aj vy.

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 11:58