StoryEditor

Investovanie do kryptomien na Slovensku zaznamenalo úspech

11.03.2019, 23:00
Odkedy Fumbi na začiatku roka spustilo svoju stránku, tak už viac ako 300 Slovákov zistilo, ako bezpečne investovať do kryptomien.

Spoločnosť Fumbi na začiatku roka ako prvá na Slovensku sprístupnila platformu pre bezpečné a inteligentné investovanie do kryptomien. Od jej spustenia v januári zaznamenalo Fumbi až nečakaný úspech a aj napriek zhoršenej nálade na trhu kryptomien sa o možnosť bezpečného investovania zaujímalo a následne registrovalo viac ako 300 Slovákov.

Investičný produkt, ktorý Fumbi ponúka, je novinka nielen na slovenskom trhu. Jeho unikátnosť spočíva vo Fumbi Algoritme, ktorý z investície vytvára dynamické portfólio skladajúce sa z top 31 kryptomien. Vďaka svojej dynamike a pravidelným prepočtom, dokáže kopírovať pohyby celého trhu a nielen pohyby jednotlivých kryptomien.

“Sme veľmi radi, že je o náš produkt taký záujem. Pripisujem to nie len službe, ktorú ponúkame, ale aj tomu, že sme slovenská spoločnosť, čo u investorov vzbudzuje väčšiu dôveru. Keďže veríme, že trh s kryptomenami v dlhodobom horizonte porastie, dnešní investori majú veľmi dobrý pomer príležitosti a rizika”, komentoval situáciu Juraj Forgács, zakladateľ Fumbi.

Možnosť investovať do portfólia kryptomien ponúka aj niekoľko zahraničných firiem. Nie všetky sú však regulované a väčšinou sa nachádzajú v takzvaných daňových rajoch. Je pravdepodobné, že sú tam s cieľom vyhnúť sa nielen daniam, ale aj kontrole a prípadnej vymáhateľnosti pohľadávok. Preto, keď sa už človek rozhodne investovať v zahraničnej spoločnosti, treba si dať najmä pozor na to, či firma ponúka samotné kryptomeny, alebo iba podiel v neregulovanom indexovom fonde. Taká investícia by niesla obzvlášť veľké právne riziko.

Koncept Fumbi je jedinečný v tom, že sa neopiera o podielové fondy, ale o zdieľanú ekonomiku. Investori zapojení v sieti si navzájom pomáhajú udržiavať portfólio zviazané s hodnotou celého trhu kryptomien, a to pri minimálnych nákladoch. Fumbi je prvá svojho druhu, pretože ponúka investovanie i sporenie v kryptomenách pre širokú verejnosť, a to už pri malej výške vkladu. Funguje podľa slovenského práva a nevyužíva kolektívne investovanie. Klienti Fumbi zostávajú priamymi a výlučnými vlastníkmi svojich kryptomien. Začínajúci investori si Fumbi môžu vyskúšať už od 50€.

Fumbi zároveň pripravuje aj pravidelné prednášky na tému kryptomien a ich dopadov na ekonomiku i spoločnosť. Najbližší meetup, ktorý sa uskutoční 13.3 o 19:00, sa bude zaoberať témou “Ako môžu kryptomeny nakopnúť rozvojové krajiny”.

Na ňu potom 19.3 o 19:00 v coworkingových priestoroch Hub Hub, nadviaže väčšia prednáška organizovaná v spolupráci so združením Blockchain Slovakia, v ktorej sa bude Juraj Forgács, zakladateľ Fumbi, venovať tomu, ako vedia kryptomeny konkrétne pomôcť nezabankovaným ľuďom v krajinách tretieho sveta, a čo z toho vyplýva pre nás na Slovensku.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 14:18