StoryEditor

Národ sme síce malý, ale bohatý na veľké príbehy. A tie nás inšpirujú

26.03.2019, 23:00
Význam investícií v poslednom období narastá. Sú ideálnou možnosťou tvorby finančnej rezervy ako pre jednotlivcov, tak i pre väčšie spoločnosti. Bežné bankové produkty totiž neponúkajú relevantné zhodnotenie prostriedkov. Zmeniť myslenie ľudí a poukázať na jedinečné investičné príležitosti sa rozhodol jeden z atraktívnych hráčov na trhu zaujímavým spôsobom.

Mgr. Michal Šimo, konateľ spoločnosti DELUVIS

Spoločnosť DELUVIS, člen finančnej skupiny Arca Capital, pôsobiaca ako na Slovensku, tak i v Čechách, v súčasnosti spustila v online prostredí kampaň inšpirovanú najväčšími Slovákmi histórie. O čom konkrétne je?

Každý z nás má niekoľko plánov, ktoré chce realizovať. Vždy tak tomu bolo. Nezáleží na tom, či žijeme v 21. storočí alebo v devätnástom. Niektoré z veľkých myšlienok, nápadov a snov sa však nikdy nepodarilo realizovať, nakoľko ich tvorcovia nemali po svojom boku partnera, ktorý im veril tak, ako ich samotný tvorca. Naša história je plná takýchto príkladov. Napríklad príbeh Jána Bahýľa, otca helikoptéry, ktorý nevedel zhodnotiť svoj kapitál a aj napriek cisárskemu patentu je vynájdenie helikoptéry pripísané Francúzom. A na tom sme s našou komunikačnou agentúrou začali stavať.

Takže vaša kampaň je o plánoch a nápadoch, ktoré stroskotali kvôli nedostatku financií?

Naopak. Naša kampaň poukazuje na výnimočných, nadaných a vytrvalých Slovákov, ktorí mali a majú jedinečný nápad. Niektorí z nich uspeli, iní nie. Rozhodujúca bola prítomnosť alebo neprítomnosť dostatočného množstva financií.

Ktorý úspešný príbeh by ste napríklad spomenuli?

Málokto vie, že rodák zo Slovenska, Michal Bosák, bol podpísaný na americkej bankovke. Z rodnej obce vycestoval za Veľkú mláku s jedným dolárom vo vrecku od svojho strýka. Hneď po príchode do USA mu tento dolár niekto ukradol. O pár rokov neskôr už vlastnil Bosák svoju banku a vďaka filantropii a hrdosti na svoj pôvod dal vybudovať finančné inštitúcie aj na území dnešného Slovenska. V Prešove dodnes stojí secesná budova jeho banky, známa ako Bosákov dom.

Ako však tieto príbehy súvisia s osobnými a korporátnymi financiami?

Veľmi. Ide totiž o maximálne prejavenú dôveru. O vzťah vybudovaný na istotách a entuziazme. Ako som spomínal, svoje sny a plány má každý z nás. V ktorejkoľvek dobe. Dôležité je poučiť sa z chýb našich predkov a poukázať na to, že odhodlanie niekedy nestačí. Že si to často, aj na základe príkladov z minulosti, pýta ešte niečo navyše. Podporu, zručnosti a profesionálny prístup dôveryhodného partnera, ktorý mi pomôže moje finančné prostriedky zhodnotiť tak, aby moje plány neostali na papieri alebo ako zhmotnený stroskotaný sen. Veď čím sa dnes odlišuje túžba lietať od túžby mať svoje vlastné bývanie alebo zabezpečenú budúcnosť pre svoje deti?

Trúfate si tieto sny pomôcť naplniť?

My ich pomáhame plniť už niekoľko rokov. A dovolím si povedať, že úspešne. Na trhu pôsobíme od roku 2005. V súčasnosti sme členom silnej finančnej skupiny Arca Capital, vďaka ktorej ponúkame našim klientom jedinečné investičné príležitosti a ďalšie produkty, ktoré im vedia zabezpečiť finančné prostriedky na realizáciu ich plánov. Máme tisíce spokojných klientov, ktorí dôverujú našej správe osobných a firemných financií. Navyše, sme špecialistami na investície, ktoré sa realizujú v našom regióne, na území Čiech a Slovenska, čo nás ešte viac spája s tradíciami a lokalitami, ku ktorým máme blízko.

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 21:24