StoryEditor

Naozaj je potrebné pravidelne servisovať vaše auto?

18.04.2019, 00:00
Odpoveď je jednoduchá a zrejmá. Určite áno! Chcete vedieť prečo? Keď si zadovážite nové auto, stane sa takpovediac členom vašej rodiny. A presne tak ako o každú jednu osobu v domácnosti, aj o vaše vysnívané auto je potrebné sa dobre starať. Poskytuje vám predsa tie najlepšie služby a komfort na nejednej ceste.

A ideálny spôsob, ako ho zachovať vo výbornom stave, je dopriať mu pravidelnú prehliadku v servise. Potom vám bude dlho a bez poruchy „šliapať ako najlepšie hodinky“.

Preventívne servisné úkony

Pravidelná výmena oleja a brzdovej kvapaliny je základom pre dlhú životnosť a správnu funkčnosť vozidla. Veď aj veľké garážové brány fungujú lepšie, keď sa správne naolejujú a nastavia sa brzdy na dojazdoch.

Výmena oleja a brzdovej kvapaliny je však dôležitá nielen pre stav vozidla, ale tiež pre vašu bezpečnosť a takisto celej vašej posádky. Je dosť možné, že takúto banálnu výmenu zvládnete aj sami. Ak však nie alebo sa bojíte, že si ušpiníte ruky a oblečenie, určite využite odborné služby expertov, ktorí majú na to vhodné pracovné odevy, kvalifikáciu a samozrejme aj skúsenosti.

Medzi preventívne servisné úkony by mali okrem iného patriť tiež kontrola stavu tlmičov, chladiča, čistenie klimatizácie, účinná regenerácia DPF filtra a mnohé ďalšie „dôležité detaily“, ktoré sa určite neoplatí podceňovať. Vozidlo je predsa silný stroj zložený z množstva súčiastok, kde poškodenie jednej môže signalizovať vážny problém.

Poradenská služba

Dobrý servis okrem bežných servisných úkonov ponúka aj poradenské služby, kde vám okrem iného podajú informácie, aký typ pneumatík je pre vaše vozidlo najvhodnejší prípadne aké špeciálne zabezpečenie auta ho najlepšie ochráni pred krádežou. Takisto vám ponúkne prezutie letných pneumatík za zimné a naopak.

Možno sa vám to bude zdať nemožné, ale vďaka pravidelným návštevám autoservisu ušetríte. Ako je to možné? Pravidelné servisovanie odhalí včas možné problémy, a nedovolí tak malej poruche narásť na obrovskú. Je predsa oveľa lacnejšie vymeniť jednu malú súčiastku teraz, ako polovicu motora za pár mesiacov, nemyslíte?

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 14:43