StoryEditor

Ako sa vyhnúť nepríjemnej mykóze nechtov

10.06.2019, 00:00
Takmer každý človek sa pravidelne stretáva s problémami, ktoré vznikajú na pozadí oslabeného imunitného sуstému. Viaceré prejavy dokážeme ignorovať a rýchlo sa ich pôsobenia na naše telo zbavíme. S mykózou nechtov, ktorá zasahuje aj do nášho vonkajšieho vzhľadu, to už ale také rýchle a jednoduché nie je. Preto je dôležité vedieť, ako sa tohto plesňového ochorenia zbaviť a užiť si v lete maximálne pohodlie a komfort bez obmedzení. Vieme ako na to!

Plesňové ochorenia sú pre každú osobu veľmi nepríjemné. Ale najviac prekvapujúce je, že táto choroba sa môže prejaviť aj medzi tými, ktorí vedú zdravý životný štýl. Oveľa viac ste ohrození, ak navštívite bazén, sauny, posilňovňu a ďalšie rekreačné zariadenia.

Dokonca aj pobyt na pláži je často nebezpečný, pretože spóry húb môžu byť v piesku ukryté niekoľko mesiacov. Preto si ešte predtým, než sa vyberiete na dovolenku do Grécka, prečítajte niekoľko dôležitých informácií, ktoré vás môžu pred mykózou nechtov ochrániť alebo byť dobrou radou na prevenciu.

Prečo sú ženy viac ohrozené?

Než sa naučíte, ako sa zbaviť huby na nechtoch, mali by ste všetko podrobnejšie zvážiť a možno navštíviť aj lekára. Táto choroba často ovplyvňuje nechty na palci a potom sa šíri k ostatným častiam tela.

Často sa huba prenáša na ženy - na nechty rúk, pretože sú v intenzívnom kontakte s vodou. Aby ale nebola ich krása v pekných dámskych šatách týmto nedostatkom ohrozená, musíte vedieť s mykózou bojovať.

Ako sa vyhnúť mykóze nechtov?

Mnohí z nás na lekárov nemajú čas a preto hľadajú jednoduchšie riešenie. Začať môžete aj tým, že posilníte svoju imunitu a žiadne infekcie tak nebudú mať šancu. Základom je vyvážená zdravá strava plná vitamínov, vlákniny a ovocia goji. Ideálne bezlepková, naturálna a aktivovaná. Vaše telo sa vám za ňu určite poďakuje a odmení vás veľkou energiou!

Ak vám aj napriek tomu pokazila mykóza toto leto, nič si z toho nerobte, nie ste sami a neznamená to, že by ste mali sedieť doma za pohodlným výškovo nastaviteľným stolom. Týmto plesňovým ochorením trpí každý piaty človek na Zemi, čo je asi 25 % svetovej populácie. Nie je žiadnym život ohrozujúcim rizikom, no skôr jeho nepríjemnou súčasťou. A ak sa jej chcete vyhnúť, mali by ste zvážiť nasledujúce kroky:

  • nenosiť cudziu obuv;
  • vyhýbať sa príliš tesným topánkam, v ktorých má, vďaka vlhkosti pleseň ideálne podmienky;
  • na verejných priestranstvách nechoďte bosí;
  • nohy si umývajte, vetrajte a odbremeňte chôdzou v pohodlných a dobre vetraných topánkach;
  • ak máte oslabenú imunitu, dajte si pozor na bazény, sauny podobné miesta;
  • všetky topánky vyčistite;
  • dajte si pozor na odreniny a poranenia.

Na úspešnú liečbu komplikovanej mykózy nechtov je často ale najlepšia laserová metóda, ktorá šetrne spáli a denaturuje ložisko.

Môžete použiť aj lieky, ktoré ale poškodia pečeň a tráviaci trakt. Lokálna aplikácia krémov, lakov a rôznych roztokov sa javí ako ideálna voľba, ale nie vždy zaberie, pretože mykóza môže byť v pokročilom štádiu.

Najkrajnejším riešením je odstránenie nechtového lôžka v lokálnom umŕtvení. Pre aký krok sa  rozhodnete, je len na vás, určite to ale riešte včas, pretože zo dňa na deň sa mykózy asi nezbavíte.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 07:29