StoryEditor

Solárna energia: Strategický program nás spojil s Eneo Solutions

01.07.2019, 00:00
Strategický program s cieľom vytvoriť spoločnosť bez emisií uhlíka, vznikol vďaka prepojeniu know-how oboch spoločností. V prípade Toyota Material Handling Europe ide o vedomosti z oblasti elektrických vysokozdvižných vozíkov a lítium-iónových batérií. Eneo Solutions prispieva odbornými znalosťami v oblasti solárnej energie.

Partnerstvo sa bude realizovať v rámci strategického solárneho programu. Jeho cieľom je zavedenie solárnych systémov v samotných závodoch spoločnosti Toyota Material Handling. Dôležitý je aj vývoj riešení solárnej energie, ktoré sa budú dať integrovať do ponuky výrobkov Toyota.

Prvým krokom budú strešné solárne systémy, ktoré sa inštalujú vo výrobných a riadiacich zariadeniach spoločnosti Toyota Material Handling. Stane sa tak v piatich krajinách na základe zmluvy o kúpe energie. Inštalácie sú naplánované v druhej polovici roku 2019. Prvá z nich nastane v ústredí v Mjölby.

Smerom k spoločnosti bez uhlíka

Elektrifikácia v rámci logistiky napreduje. To vedie k zvýšenému dopytu po energii z obnoviteľných zdrojov. Elektrické vysokozdvižné vozíky s lítium-iónovými batériami, poháňané solárnou elektrinou, pod vlastnou strechou spoločnosti, môžu vytvárať environmentálne, ako aj finančné prínosy. 

Víziou tohto solárneho programu je tiež rozvoj riešení solárnej energie. Tie partnerom a zákazníkom spoločnosti Toyota Material Handling umožnia posunúť svet smerom k spoločnosti bez uhlíka. Riešenia sa rozšíria zo strešných solárnych riešení po lítium-iónové batérie, ako spôsob stacionárneho skladovania solárnej energie.

„Chceme, aby sa náš solárny program niesol celou cestou. Od našich výrobných prevádzok až k dodávateľom a zákazníkom, ktorí používajú naše výrobky. Väčším využívaním obnoviteľnej energie v sieti pomáhame odstraňovať fosílnu energiu v Európe. Ide o skutočný vplyv na našu budúcnosť naším cieľom je pozvať všetkých partnerov a zákazníkov na túto cestu. Smerom k spoločnosti bez uhlíka,“ hovorí Matthias Fischer, prezident a CEO spoločnosti Toyota Material Handling Europe.

Program je dôležitým krokom smerom k dosiahnutiu energetických cieľov spoločnosti Toyota –  v oblasti energie z obnoviteľných zdrojov v roku 2020 a nulových emisií uhlíka zo všetkých výrobkov a riešení do roku 2050.

Stacionárne skladovanie solárnej energie

Tento program vdýchne modulárnym lítium-iónovým batériám nový život. Ide totiž o nákladovo efektívne a stacionárne skladovanie solárnej energie. Elektrické vozíky sa tak budú dať nabíjať solárnou energiou, hoci nesvieti slnko. 

„Cítime, že partnerstvo so spoločnosťou Eneo je dokonalým spojením. Ich odborné znalosti na svetovej úrovni zaručia efektívne a dlhodobé riešenia. Bude vzrušujúce sledovať, čo všetko môžeme spoločne dosiahnuť, aby sme znížili dopad našich výrobkov na životné prostredie,“ uzatvára Matthias Fischer.

„Toto partnerstvo je jediné svojho druhu. Toyota je odhodlaná dosiahnuť nulové emisie svojich výrobkov. Ide o ambíciu, pre ktorú sú systémy a riešenia solárnej energie či batérií odrazovým mostíkom. Eneo je hrdá na to, že je toho súčasťou,“ hovorí Harald Överholm, CEO spoločnosti Eneo Solutions.

O spoločnosti Eneo Solutions

Spoločnosť Eneo Solutions bola založená v roku 2013. Svojim zákazníkom ponúka jednoduchý prístup k zelenej energii. Ponúka komplexné poradenstvo v oblasti solárnej energie. Poskytuje zmluvy o kúpe energie pre najambicióznejších svetových lídrov v oblasti environmentálnej udržateľnosti. 

Eneo Solutions, ako prvý poskytovateľ zmlúv o kúpe solárnej energie v Škandinávii, vyvíja vlastné riešenia obnoviteľných zdrojov energie pre firmy na zákazku. V súčasnosti prevádzkuje viac ako 40 solárnych zariadení pre veľké spoločnosti a verejný sektor. Navštívte  webovú stránku Eneo Solutions a zistite, ako môže vaša firma znížiť emisie uhlíka pomocou solárnej energie.

O spoločnosti Toyota Material Handling Europe

Toyota Material Handling Europe je európska centrála spoločnosti Toyota Material Handling Group, ktorá je súčasťou Toyota Industries Corporation – vedúcej spoločnosti na svete v oblasti manipulačnej techniky. Svoje služby poskytuje spoločnostiam bez ohľadu na ich veľkosť, vo viac ako 30 krajinách Európy. V ponuke je kompletný rad vysokozdvižných vozíkov s protizávažím, skladové zariadenia a služby BT, služby s pridanou hodnotou a inovácie. Viac ako 95% vozíkov je vyrobených v európskych výrobných závodoch vo Švédsku, Francúzsku a Taliansku – všetky sú vyrobené podľa štandardov kvality Toyota Production System (TPS). Viac o tom ako  dosiahnuť mimoriadnu efektívnosť vo vašich prevádzkach nájdete na www.toyota-forklifts.sk..

(pr)

01 - Modified: 2024-01-22 14:16:48 - Feat.: - Title: Taliansko v minulom roku vyrobilo rekordný objem energie z vetra a slnka 02 - Modified: 2023-11-27 08:00:00 - Feat.: - Title: Cestovatelia prešli celú Afriku na elektrickej škodovke. Polovicu cesty dobíjali zo slnka 03 - Modified: 2023-10-16 11:12:46 - Feat.: - Title: Mohol svet vyzerať inak? Jedného z prvých komerčných výrobcov solárnych panelov uniesli a prinútili ho zrušiť svoj projekt 04 - Modified: 2023-08-16 11:45:04 - Feat.: - Title: Nemecko chce zjednodušiť výstavbu a prevádzku solárnych elektrární 05 - Modified: 2023-07-11 13:30:00 - Feat.: - Title: Slovensko sa prepadlo do 15. storočia. Ľudia investujú tisíce do energie slnka a majú len tieň (Brífing HN)
menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 10:16