StoryEditor

Ako urobiť veľkú premenu bytu či domu za pár eur?

12.08.2019, 00:00
Príjemný pocit z útulného bývania je to čo robí domov domovom. Hoci všetko nové je krásne, po čase sa nám i tie najmodernejšie kúsky môžu zdať fádne a túžime po zmene.

„Zmena je pre mnohých soľou rozkoše a rozkoš jediným zmyslom života.“

(Stefan Zweig)

Ak vás príjemne prekvapilo nové ročné vyúčtovanie nájomného a teraz premýšľate kam s peniazmi, investícia do malej prerábky nie je celkom zlý nápad. Prinášame zopár tipov ako aj niekoľko obyčajných detailov dokáže zmeniť vnímanie celého priestoru domu či bytu.

Pekná chodba zanechá ten správny dojem

Keď vstúpite do bytu alebo domu, prvé čo vás upúta je chodba alebo vchodová hala. Pokiaľ sa vám zdá vaša hala fádna, skúste ju ozvláštniť napríklad obkladom z prírodného kameňa či mramoru.

Nemusíte hneď obložiť celú miestnosť, stačí napríklad jedna stena alebo len pás. Kvalitné tesniace tmely už dnes dokážu prichytiť obklady tak, že ich nebude vidno zo žiadneho uhla, a tak sa môžete na stene vyšantiť tvarmi rôzneho typu. Hneď sa vám bude zdať ako keby vaše priestory vyzerali celkom inak. S výsledkom budete rozhodne spokojní.

Vymeňte drez v kuchyni

Kuchyňa je kráľovnou bytu najmä pre ženy. Pokiaľ máte funkčnú kuchynskú linku, je celkom zbytočné sa púšťať do výmeny. Pokiaľ jej chcete dodať nový šmrnc, skúste vymeniť napríklad obloženie dvierok, prípadne ich olepiť farebnou fóliou alebo vymeňte dres.

Moderné nerezové drezy už dnes neplnia len svoju funkciu, ale vďaka rôznym tvarom môžu celú linku ozvláštniť. Na kuchynské stoličky si môžete kúpiť nové návleky alebo doplniť rôzne dekorácie či poličky. Ak by sa vám žiadalo viac zmeny, pokojne vymeňte stôl za celkom nový.

Vyberte správne doplnky

Vzhľad kúpeľne dokážete osviežiť celkom jednoducho pomocou rôznych nádobiek a košíkov na kozmetiku. Okrem toho, že budú poličky vyzerať zaujímavejšie, všetky krémy a kozmetické prípravky budú mať svoje miesto a miestnosť bude pôsobiť viac organizovane.

Kúpte si zaujímavý a honosný luster

Obývaciu izbu môžete okrem novej tapety, maľovky alebo obkladu na stenu ozvláštniť farebnými doplnkami, vázičkami, lampami alebo vankúšmi. Veľmi dobrý nápad je zadovážiť si nové kreslo, ktoré sa stane nielen zaujímavým doplnkom, ale tiež poslúži na večerné čítanie pri lampe či ako ďalšie miesto na sedenie pre väčšiu návštevu. Ak sa vám zdá obývacia izba nevýrazná, kúpte si zaujímavý a honosný luster. Celá miestnosť začne pôsobiť úplne novým dojmom.

Nájdite miesto pre rolovacie markízy

Ak máte balkón na ktorý vám neustále svieti slniečko, využite riešenie pomocou markízy. Rolovacie markízy už nie sú určené len na terasy do domov, ale skvele poslúžia aj na zatienenie balkónu, prípadne zaistia potrebnú dávku súkromia pred zvedavými susedmi.

Pokiaľ máte dom, markíza vám pomôže nielen zatieniť miesto nad záhradným sedením alebo terasou, ale celkom dobre poslúži aj ako garáž na rýchle elektrické autíčka pre deti alebo spoľahlivo zatieni prenosný detský bazén.

Nebojte sa zmeny, pretože dáva vášmu životu zmysel, nový nádych a chuť pokračovať ďalej. A ak sa pokúsite naše rady a odporúčania premeniť na realitu, výsledok príjemne prekvapí aj vás samotných.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 02:37