StoryEditor

Ako jednoducho a efektívne pristúpiť k predaju firmy?

16.09.2019, 00:00
Predaj sa stáva prirodzenou súčasťou vývoja mnohých slovenských spoločností. Pre malých a stredných podnikateľov predstavuje tento proces neľahkú výzvu. Dôležité je osloviť dostatočný počet relevantných investorov. Profesionálny prístup pri tomto kroku prirodzene zvyšuje hodnotu spoločnosti.

Predaj firmy je dôležitým strategickým rozhodnutím majiteľa a je preto potrebné k nemu pristúpiť náležitým spôsobom. Kľúčovú rolu pritom zohráva forma, akou sa spoločnosť odprezentuje, ako aj cieľová skupina investorov, ktorá je oslovená.

V tomto procese sa potenciálny predajca nemusí spoľahnúť len na svoje možnosti a znalosti trhu. Potrebnú mieru profesionality a dôveryhodnosti je možné zabezpečiť spojením s renomovanou značkou. A práve banková inštitúcia spĺňa svojim charakterom a širokou sieťou klientov synergický predpoklad pre oslovenie správneho spektra potenciálnych investorov.

V prípade malých a stredných podnikov je zároveň veľkou pridanou hodnotou, keď je tento proces jednoduchý, rýchly a efektívny. Všetky tieto atribúty spĺňa služba Match´it, ktorú predstavila a od apríla uviedla na trh skupina ČSOB.

Match´it predstavuje webovú platformu, ktorá prepája podniky na predaj s potenciálnymi investormi.

Match’it už s úspechom funguje v Belgicku, takže slovenské spoločnosti majú možnosť vidieť aj belgickí investori a naopak.

„Potvrdilo sa nám, že služba Match´it má veľký potenciál a je na trhu žiadaná. Úspešne sa nám darí pomáhať plniť očakávania našich klientov,“ hovorí Anna Václavová z ČSOB Match´it.

Skupina KBC navyše pripravuje zavedenie tejto platformy aj na ďalších kľúčových trhoch, ako sú Česká republika,  Maďarsko a Bulharsko, čo sieť investorov ešte viac rozšíri.

Pre viac informácií navštívte webovú stránku ČSOB Match’it.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 04:59